Student i Horten

Illustrasjon av Horten - Klikk for stort bilde Velkommen til Horten, vi håper du vil trives som student i vår kommune. Horten er rik på kulturliv, kystlinje, skog, kulturminner og historie. Det er korte avstander mellom opplevelser og byliv. Vi håper og tror at du kommer til å trives her - sammen med oss!

Bo eller jobbe her?

Trykk på fanene øverst på siden for å finne mer info om arbeidsplasser i Horten. Vi håper selvsagt også at du ønsker å flytte hit, sammen med oss. 

Flytt til Horten - få gratis årskort på buss!

 

 

Student i Horten

Horten = handel og friområder

 

Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågåter og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv. Åsgårdstrand er et spesielt tiltrekkende sted for turister om sommeren. Her lever småbyidyllen med små gallerier og kafeer. 

Lystlunden park er vår fine friområde midt i sentrum av Horten. 

Utforsk også naturen i kommunen vår gjennom de fine turforslagene til turistforeningen

Vi har flere nettsider og linker der du kan lese mer om Horten 

Overskrift...

Horten kommune har i overkant av 27.000 innbyggere og består av to byer: Horten og Åsgårdstrand og tre tettsteder: Skoppum, Nykirke og Borre.  

 • Horten har kystlinje på 40 kilometer fra Tønsberg kommune i sør til Holmestrand kommune i nord.
 • Vi har en kyststi som slynger seg rundt hele kommunen med mange flotte turområder langs kysten
 • Vi har store grønne friområder i skog og mark og og to flotte gjestehavner i Horten og Åsgårdstrand.  

 

Horten = dugnad og engasjement!

Via Friskus kan du finne arrangementer og aktiviteter, lag og foreninger som kanskje driver med det du også synes er gøy!

Utlånsordningen BUA gjør det enkelt for barn og unge å drive med fysisk aktivitet.

Vi i Horten er heldig med et stort frivillig engasjement. Horten har mange aktive lag og foreninger som bidrar til et sterkt sivilsamfunn – og det er alltid plass til flere. På 17-mai har vi et borgertog med over 60 forskjellige innslag. 

Vi liker å være framoverlente og se mulighetene i Horten. Horten-regionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter og omtales ofte som Norges Silicon Valley. Så etter endt studie er det mye mulig  at du finner drømmejobben din innen helsefag, innovasjon eller forskning. 

I Horten kan du leve det gode studentlivet omgitt av et bredt kulturtilbud, fine turområder året rundt og hyggelige bymiljøer. 

Kulturtilbud

Bakkenteigen kulturhus ligger på campus og har mange spennende forestillinger gjennom året. Inviter med deg noen gode venner eller bekjente og bli inspirert av en av våre forestillinger. Vi har studentvennlige priser på flere av forestillingene. 

Visste du at Horten er festivalbyen i Vestfold? Se vår egen side om de ulike festivalene i byen vår.

I Horten er det mye som skjer. Hold deg oppdatert ved å følge HortenLove.

Se også Visit Vestfolds sider om Horten for mer informasjon.

Se en film på vår kino i Horten. 

Få med deg et spennende foredrag, lån en bok og bli inspirert - Besøk biblioteket vårt 

Kulturhuset 37 kan du spise på kafeen vår til studentvennlige priser. Du kan også låne og leie lokaler med eller uten scene til arrangementer. Følg gjerne Kulturhuset 37s facebookside. 

I Åsgårdstrand bodde den verdenskjente kunstneren Edvard Munch. Huset han bodde i og den flotte parken rundt er bevart. Her tilbys både fysiske og digitale omvisninger.

Du kan oppleve vikingenes vern på Midgard vikingsenter, bare en kort kilometer fra campus. Her er museum, en flott Gildehall og Nordens største samling av storhauger fra yngre jernalder. Her gjennomføres også arrangementer som vikingmarked og festivalen Midgardsblot.

Bo i Horten

For å finne bosted anbefaler vi at du tar kontakt med studentsamskipnaden.

For å leie privat bolig anbefaler vi deg å benytte finn.no.

Dessverre er det slik at noen leier ut boliger som ikke er i godkjent av kommunen. Ta kontakt med vår byggesaksavdeling hvis du tror du leier en leilighet som du mistenker ikke er godkjent. 

Aktivitetstilbud

Horten kommune har sin egen svømmehall

Engasjer deg i eller dra på tur med lokallaget til Den norske turistforeningen, eller gå en av de foreslåtte turene som DNT anbefaler på egenhånd. Du vil garantert ikke angre på å utforske de fine turområdene våre. Ta deg en sykkeltur langs kyststien vår, gå på ski i byparken Lystlunden på vinteren (ja, det blir kjørt opp løyper midt i byen vår når det er snø), eller en topptur til en av våre fjelltopper. Løypekjøring utføres av Horten skiklubb

Utlånsordningen BUA gjør det enkelt for barn og unge å drive med fysisk aktivitet.  

Barnehageplass?

I Borre Student- og Idrettsbarnehage kan du søke barnehageplass ved behov.

Helsetjenester

Studentsamskipnaden (SSN) har ansatt rådgivere som har gratis samtale- og kurstilbud til studenter. SSN har også en refusjonsordning dersom du har hatt utgifter til fysioterapeut, lege, tannlege, psykolog og lignende.

Tannlege

Som student kan du ta kontakt med Lystlunden Tannklinikk for timeavtale.

Lege

Studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Bakkenteigen,  og ungdom over 20 år uten fastlege i Horten kan kontakte Dr Shuja Ur Rehman ved Sentrum legekontor (tlf 33084460), eller Ali Ahmad hos Fastlegene i Strandparken (33044760). 

Vi har tilbud om helsestasjon for ungdom som holder til på Helsestasjonen. Helsestasjonen ligger ved hovedinngangen på Rådhuset i Teatergata 11. Du trenger ikke bestille time på forhånd.

For legevakt - ta kontakt på telefon 116 117, da kommer du til nærmeste legevakt som er Horten legevakt om du er innenfor Horten kommunes grenser. Horten legevakt ligger i Braarudåsen senter. 

 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284