Galleri Ask

Galleri Ask i Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand. - Klikk for stort bilde

Galleri Ask i Åsgårdstrand ble etablert i 1994. Galleri Ask er et galleri for samtidskunst. I de 22 årene galleriet har eksistert har ca 170 kunstnere stilt ut med mer enn 150 ulike utstillinger.

Velkommen til ny sesong 2017

Det er en glede å få ønske deg velkommen til Galleri Ask. I 22 år har dette lille galleriet – med sin idylliske plassering i Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand vært åpen for publikum som ønsker et møte med samtidskunst og samtidskunstnere. Galleri Ask er noe så uvanlig som et kommunalt drevet galleri. Hver vår utlyser vi utstillingsplasser for neste års sesong.

I 2017 har vi som alltid et variert og spennende  program. Alle kunstnerne har profesjonell bakgrunn. Utstillingsplassene blir tildelt av en jury på tre der to selv er utøvende kunstnere oppnevnt av Vestfold kunstsenter.
Kunstnere som stiller ut, får en liten leilighet vegg i vegg med galleriet til disposisjon gjennom hele utstillingsperioden. Dette betyr at de kan leve og bo her i fire uker og benytte seg av alt det Åsgårdstrand har å by på av natur, historie, folk, hus, gallerier og Munchs hus.


Vi håper at du som besøkende skal bli berørt og kan få en unik opplevelse i møte med de ulike kunstuttrykk. Vi ønsker også at du skal bli kjent med både etablerte og nyetablerte kunstnere. Møtene mellom kunstneren og deg som publikum er noe galleriet setter høyt. På Galleri Ask vil du møte kunstneren selv, og i denne muligheten kan magiske øyeblikk oppstå.

Utstillere Galleri Ask 2017

22.april – 14.mai - Dagne Aurora Karevoll

Tegning

20.mai – 11.juni - Ingerid Kuiters

Malte og ornamenterte objekter - maleri

17.juni – 9.juli – Jan Stensrud

Maleri

15.juli – 6.august – Verena Scholz og Claudia Maria Amman

Skulptur av stein – video og projeksjon

12. august – 3.september – Hanne Haukom

Keramikk

9.september – 1.oktober – Daniel Slåttnes

Skulptur

Horten kommune deler hvert annet år ut et kunstnerstipend på 25.000.

Galleri Asks program kan du lese om kunstnernes utstillinger her på Galleri Ask. For at du skal vite mer om den enkelte har vi lagt til hjemmesidene deres. Der finner du opplysninger om alder, utdannelse og utstillinger i tillegg til prosjekter og andre arbeider.

Besøksadressen til Galleri Ask er N.C. Nielsens gate, Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand.

 

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Isabelle Laurent
Daglig leder Galleri Ask og kulturell spaserstokk
Mob: 924 14 677

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284