Velkommen til Horten

I Horten kan du finne deg en spennende jobb, et godt sted å bo og et interessant sted å være. Horten er rik på kystlinje, skog, kulturminner og historie. Det er korte avstander mellom opplevelser og byliv. Vi håper og tror at du kommer til å trives her - sammen med oss!

Horten kommune er opptatt av at nye innbyggere skal føle seg velkommen. I samarbeid med kommunens eiendomsmeglere deler vi derfor ut en velkomstpakke til alle nye innbyggere som kjøper en bolig. Andre som flytter til Horten uten å kjøpe en bolig, kan få en velkomstpakke ved å henvende seg i servicetorget på rådhuset.

Horten = handel og friområder

Horten kommune har i overkant av 27 500 innbyggere og består av to byer: Horten og Åsgårdstrand og tre tettsteder: Skoppum, Nykirke og Borre.  

Horten har kystlinje på 40 kilometer fra Tønsberg kommune i sør til Holmestrand kommune i nord. Vi har en kyststi som slynger seg rundt hele kommunen,  mange flotte turområder i skog og mark og langs kysten, store grønne friområder og to flotte gjestehavner i Horten og Åsgårdstrand.  

Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågåter og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv. Åsgårdstrand er et tiltrekkende sted for turister om sommeren. Her lever småbyidyllen med små gallerier og kafeer. Vi har mange skulpturer i Horten og vi har laget en egen brosjyre om skulpturer for at du kan bli bedre kjent med dem.  (PDF, 3 MB)

Horten = dugnad og engasjement!

Vi er heldige i Horten med et stort frivillig engasjement blant innbyggerne våre. Horten har mange aktive lag og foreninger som bidrar til et sterkt sivilsamfunn – og det er alltid plass til flere. 

Vi liker å være framoverlente og se mulighetene i Horten. Horten-regionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter og omtales ofte som Norges Silicon Valley. På Bakkenteigen ligger Universitetet i Sør-Øst Norge som er et senter for utdanning, innovasjon og forskning. 

Kontakt

Rådhuset i Horten
Besøksadresse, Teatergata 11
Tlf: 33085000

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager kl. 08.00-15.00,
  onsdager kl. 08.00-14.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284