Våre aktiviteter på Aktivitetssenteret

 

Horten Aktivitetssenter er en aktiv arena for seniorer - en sosial møteplass med helsefremmende og forebyggende aktiviteter.

På denne siden ser du noen av de aktivitetene vi tilbyr hos oss. I tillegg har vi stadig tilbud om foredrag, kurs og kulturelle innslag.  Følg oss på Facebook (krever ekstern pålogging), her legger vi fortløpende ut program og siste nytt.   Eller ring oss for informasjon på tlf.: 97 55 02 98.  

Våre aktiviteter

Styrke og balansetrening 

Der er flere styrke og balanse grupper i treningssalen på Horten Aktivitetssenter.

Vi har forebyggende grupper som ledes av fysioterapeuter, og Sterk og Stødig treningsgruppe, hvor kvalifiserte, frivillige instruktører leder treningen.

Våren 2022 skal vi også starte opp FRISK-trimmen, hvor kvalifiserte, frivillige instruktører leder treningen.

Egentrening i sal   

Flere dager i uken kan du drive egentrening i vår lille treningssal. Se oppslag på senteret når trimrommet er ledig. Trimrommet vårt er utstyrt med diverse treningsapparater. Kontakt resepsjonen når du kommer første gang, så viser vi deg inn.   

Snekkerverksted   

Vår lille sløydsal er åpen mandag-fredag kl. 10.00 -15.00. Kom innom og slå av en prat. Ta med det du ønsker å bruke av materiale. Verktøy og maskiner låner du hos oss.   

Hobby og håndarbeid   

Onsdager kl. 10.00 -13.00 møtes folk med interesse for håndarbeid inne på det største aktivitetsrommet vårt. Vi har utstyr, plass og symaskiner. Ta med eget materiale, så inspirerer vi hverandre. Av og til avholdes det ulike kurs. Følg med på oppslag på senteret.   

Porselensmaling   

Torsdager kl. 10.00 -13.00 møtes en gjeng på vårt aktivitetsrom for å male og dekorere porselen. Vil du være med, så er du hjertelig velkommen. Materiell holdes selv. Vi har ovner til brenning.

Generasjons-quiz

Hver første onsdag i måneden arrangerer vi generasjons-quiz i samarbeid med Lions Club Horten fra kl. 18.00 - 20.00. Ta med deg barnebarn, naboen eller en venn. Kom som et lag på opptil 6 personer, eller kom alene og bli med på et av lagene her. Følg med i våre informasjonskanaler for datoer. Kafé Lille Grethe er åpen da fra kl. 17.00.

Brettspill og musikk

Vi har et utvalg brettspill. Be med noen på sjoelbak (et typ shuffelboard), ludo, sjakk, kinasjakk, yatzy eller annet.

Spiller du piano eller gitar? Kom gjerne innom og spill litt for oss. Vi har instrumentene stående klare nederst i kafeen. Kanskje du vil bidra med å dra i gang litt allsang en formiddag?

Butikk Oscar  

I vår lille butikk i resepsjonsområdet selger vi håndlagde produkter som blant annet er laget her på senteret. Butikken har åpent på hverdager kl. 10.00 -15.00.   

Annet

Følg med i våre informasjonskanaler eller på oppslag på senteret for å høre siste nytt om arrangement og nye aktiviteter hos oss. Vi har stadig ulike foredrag, kurs og kulturelle innslag - og vi er så absolutt åpne for nye ideer og aktiviteter. Ta kontakt!

Våre samarbeidspartnere 

Vi har samlet et knippe med spennende lag og foreninger som har base på aktivitetssenteret, så et besøk hos oss kan lønne seg på flere måter. 

Fotterapeuter 

Våre blide og servicemindede fotterapeuter; Mona og Lene, har åpent mandag - fredag kl. 09.00 -16.00. De tar imot timebestillinger på tlf. 48 90 89 88. 

Frisører

Vi har to hyggelige frisørdamer på senteret. Frida-Helen er tilstede mandag, tirsdag og fredag kl. 09-15; tlf. 90 72 48 47. Timer kan også bestilles utenom vanlig åpningstid. Svanhild er tilstede onsdag og torsdag kl. 10-15. Tlf. 91 16 92 64.

Seniorhjelpen 

Seniorhjelpen yter praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten Kommune. De utfører mindre arbeider som ikke kreves utført av håndverkere, og som varer i maksimum tre timer. Brukeren betaler kr. 50,- pr påbegynte time. Seniorhjelpen kan nås via resepsjonen på senteret på tlf. 97 55 02 98, på tirsdager og torsdager kl. 10.00 - 12.00. 

Hørselslaget 

Hørselslaget har servicekontor på Horten Aktivitetssenter onsdager kl. 10.00-12.00, og kan da nås via resepsjonen på senteret på tlf. 97 55 02 98. Utenom kontortiden kan du kjøpe batterier til høreapparater i resepsjonen. 

Seniornett 

På aktivitetssenteret tilbyr Seniornett fortløpende kurs i bruk av PC, laptop, nettbrett og smarttelefon. Vil du melde deg på kurs? Søknadsskjema finner du på nett, samt i resepsjonen på aktivitetssenteret.
Seniornett er tilstede i kafeen hver onsdag kl. 12.00 -14.00 for å svare på spørsmål og bistå med enkel hjelp.

Kontakt

Horten Aktivitetssenter
Besøksadresse: Vestre Braarudgate 1
Tlf: 97550298

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager kl. 08.00-15.00,
  onsdager kl. 08.00-14.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284