Badevannsprøver tas vanligvis ikke etter dager med regn. Det er fordi regn skaper avrenning fra terrenget ned til badevannet, og kan dermed skylle med seg jord og bakterier fra overflaten ned i badevannet. Dermed kan det være vanskelig å vurdere badevannskvaliteten på dager med fint vær, når bading vanligvis foregår. Miljørettet helsevern anbefaler å være oppmerksomme på dårlig vannkvalitet etter kraftig regnvær. Vent heller til neste dag.
Den 3. juli tok vi badevannsprøver. Det hadde vært godt med regn de foregående dagene. Denne gangen ville vi gjerne se hvor mye utslag det ble på badevannsprøvene etter regnvær. Prøvene viser at kvaliteten på badevannet var dårligere enn vanlig ved Steinbrygga på Borre, på Rørestrand og i Åsgårdstrand. Dette viser at regnvær kan påvirke vannkvaliteten. Påvirkingen på badevannet ved Rørestrand og Åsgårdstrand var ikke særlig stor.
Når det gjelder prøvene tatt ved Steinbrygga, var utslaget stort. Det ble registrert et overløp av kloakk den 6. juli med utløp ca. 200 meter fra land, rett øst for Steinbrygga. Overløpet skyldtes at et kloakkrør var gått tett. Miljørettet helsevern har diskutert saken med Kommunalområde Teknisk i kommunen, og vurdert at røret eventuelt kan ha medført noe overløp også i tiden før det gikk helt tett. Utslippet følges opp med egne prøver. Resultatene fra prøver tatt 7. juli viser at det hadde vært et kloakkutslipp, men tyder på at badevannet er i ferd med å bli bedre.