Ofte stilte spørsmål

Digital Hortenskole

Hva gjør vi hvis en digital enhet blir ødelagt?

Ta kontakt med rektor ved skolen. Rektor vurderer i hvert enkelt tilfelle om foresatte er erstatningspliktig. 

Hva er Feide og hvordan brukes det?

Feide står for Felles Elektronisk Identitet og kan brukes av elever, studenter og ansatte innenfor utdanning og forskning i Norge. 

Når en elev får en Feide-bruker, kan denne brukes til å logge på de fleste digitale læringsressursene i Norge. Eleven trenger altså kun å huske på et brukernavn og ett passord.

 

Hva er Office 365?

Office 365 er en samling med skybaserte apper og tjenester som f.eks fillagring, samhandling, e-post, skriveverktøy m.m.

Via Office 365 har elevene tilgang til OneDrive, Teams, OneNote, Word, Excel, Outlook og mye annet.

Glemt passord?

Dersom en elev glemmer passordet sitt, så ta kontakt med kt.lærer eller skolenes digitalpedagog som kan resette passordet slik at eleven kan opprette et nytt. 

Erstatningsansvar for den digitale enheten?

Foresatte er økonomisk ansvarlige for alt utstyr elevene låner fra skolen, det være seg bøker, nettbrett eller pc. Beløpet for et nettbrett eller en pc er større enn en bok, og det kan bekymre mange.

Dersom en digital enhet blir ødelagt, vil rektor alltid måtte vurdere om det skal kreves erstatning. Krav om erstatning vil kun bli vurdert når det er snakk om hærverk og uvøren bruk, ikke uhell eller ulykker. Elevens forutsetning for å håndtere utstyret og alderen på utstyret skal selvsagt tas i betraktning, og skolen er i dialog med hjemmet før eventuelt krav sendes.

Beløpet vil uansett aldri beløpe seg på mer enn 3500 kr, jf. Lov om skadeserstatning §1-1 og 1-2. Vi anbefaler forøvrig foresatte å ta kontakt med deres forsikringsselskap for å innlemme den digitale enheten i innboforsikringen.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284