Spis for 100

Spis for 100.jpg - Klikk for stort bilde

I 2016 startet vi noe vi tror skal fortsette som en tradisjon. Hver dag i en hel uke vil byens spisesteder tilby et velsmakende, vakkert og fullverdig måltid til bare 100 kroner. Målet er å få flere til å bruke byen og byens restauranter, spre matglede og skape levende møteplasser .

Kommunen drar det hele i gang, og byens spisesteder står ved grytene. Bli med på «Spis for 100» - hver dag i hele høstferien - 2. - 8. oktober.

Hva er «Spis for 100»?

«Spis for 100» handler om å gjøre lavsesong til høysesong for restauratørene. Det handler om at folk møtes til et festmåltid - uten at det er fest. Det handler om å bli kjent med spisestedene i byen vår, om å prøve noe nytt uten at det koster skjorta.

Horten Kommune ønsker på denne måten å bidra til å følge opp kulturplanens mål om å skape møteplasser og et levende bysentrum. Vi organiserer og markedsfører «Spis for 100»-arrangementet, mens spisestedene selv står ved grytene.

Hvordan begynte «Spis for 100»?

Konseptet er lånt fra Kristiansand, der «Spis for 100-festivalen»  har vært et fast innslag første uka i februar siden 2012, og det til stor suksess. Flere andre byer har gjort det samme.

I Horten begynte det med et blogginnlegg i februar 2016. Samme året tok Horten kommune regien på det som skulle bli den første lokale utgaven av «Spis for 100». Vi valgte skolenes høstferie, da mange i Horten allerede velger å bli i byen likevel.

Det første året var 21 spisesteder påmeldt. I 2017 er antallet spisesteder som forplikter seg til å servere minst ett fullverdig og velsmakende måltid til en hundrelapp økt til 25.

Vårt mål er at alle - store som små - skal bli med, og at publikum skal respondere med å gi spisestedene fulle hus hver kveld - også lenge etter at høstferien er over.

Hvem er med på «Spis for 100»?

Du finner oppdatert deltakerliste og menyer ved å følge arrangementet på Facebook (krever innlogging) eller under en egen fane på vår nettside

Alle restaurantene som er med på «Spis for 100» vil i tillegg ha en plakat på døra som beviser at du innenfor dørene kan spise for en hundrelapp. Enkelte steder kan det nok være lurt å bestille bord på forhånd. 

Dersom du driver et spisested og ønsker å delta på «Spis for 100», kan du kontakte Torgeir Lorentzen på epost eller telefonnummer 93408111.

Se også vår reklamefilm for «Spis for 100» - laget av Hocus Focus:

Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284