Ny rehabilitering av Sentrum skole

Sentrum skole - Klikk for stort bilde29.oktober 2018 starter ny rehabilitering av Sentrum skole i Horten. Horten kommune har inngått en kontrakt med HENT som skal sørge for at Sentrum skole får den saneringen og rehabiliteringen som er nødvendig.

SENTRUM SKOLE - ET SIGNALBYGG I BYEN

Rehabiliteringen starter for å sikre at skolen får et godt inneklima, og for å ta vare på signalbygget som Sentrum skole er for byen vår.

Det er per dags dato ingen utfordringer med inneklima for elevene ved Sentrum skole. Men det er noe fukt i bygget som kan skape inneklimaproblemer i framtiden. Horten kommune vil være føre var og forebygge framtidige problemer gjennom sanering og rehabilitering av alle hele bygget. Noen av klasserommene er allerede i orden fra tidligere utbedringer.

OM ENTREPRENØREN

HENT AS vant konkurransen vedrørende utbedringer for Sentrum skole. Hortenskontoret deres ble etablert i 2015. Horten kommune ser fram til et godt samarbeid. Vi har gode erfaringer med HENT gjennom byggingen av Granly skole, og den pågående rehabiliteringen av kulturkvartalet. Etter at saneringen og rehabiliteringen er ferdig, skal alle rom dokumenteres utbedret og friskmeldes.

HVA SKAL GJØRES

Rehabiliteringen omfatter reparasjoner og utbedring av utvendig fasade, og sanering av muggsopp som er avdekket i konstruksjonen. Demontering og remontering av alle vinduene og rehabilitering av innvendig og utvendig bygningsmasse er også en del av kontrakten.  I tillegg skal alle tekniske systemer; ventilasjon, låssystem, nødlys, varmestyring og alarmsystem kontrolleres.

HVORDAN SKAL REHABILITERINGEN GJENNOMFØRES

HENT vil rehabilitere en og en etasje. Dette betyr at elevene vil få klasserom i et midlertidig modulbygg som settes opp i nedre skolegård. Rehabiliteringen i hver etasje er stipulert til å ta 49 arbeidsdager, altså 10 uker.

Elevene og de ansatte vet at dette er en midlertidig løsning. Det viktigste er det langsiktige målet om å få en ferdig rehabilitert skole uten fare for dårlig inneklima. Vi skal sikre at arbeidsmiljøet blir bra for elever og lærere inn i framtiden.

Vi ser frem til at Sentrum skole står helt ferdig høsten 2019.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284