strand og vann

Klikk for stort bilde Dyppe tærne eller hoppe i det? Her finner du badevannstemperaturer i Horten! OBS! Per 14. august fraråder kommuneoverlegen bading i Borrevannet!

Sjekk kartet for oppdatert informasjon om badevannstemperaturer i nærheten av deg. Vannkvaliteten i Horten er generelt veldig god (se tabell lenger ned på siden).

OBS! BAKTERIER I SJØVANN KAN GI INFEKSJONER

 

Sted Temperatur Siste avlesning


 

 

Bading i Borrevannet frarådes

28. august: Prøver tatt denne uken viser økende nivåer av giftstoffer inne ved land. Noen av prøvene som nylig er tatt viser at nivåene av giftstoffer nå er høye i områder av Borrevannet. Det er derfor fortsatt viktig at ingen bader eller drikker av vannet.

Blågrønnalgene kan noen ganger produsere giftstoffer som kan gi alvorlig sykdom hos dyr og mennesker, enten ved bading eller ved at vannet drikkes.

Kommuneoverlegen anbefaler generelt å unngå bading og drikking av vann, der det er synlig belegg av blågrønnalger på vannet. Det samme gjelder å la hunder eller beitedyr drikke av vannet, eller bade i det.

14. august: Det er blågrønnalger flere steder i Borrevannet. Blågrønnalgene kan noen ganger produsere giftstoffer som kan gi alvorlig sykdom hos dyr og mennesker, enten ved bading eller ved at vannet drikkes. Prøver viser nå at det er i ferd med å bli giftstoffer i vannet og derfor er det viktig at ingen bader eller lar hunden drikke av vannet. 

Kommuneoverlegen anbefaler generelt å unngå bading og drikking av vann, der det er synlig belegg av blågrønnalger på vannet. Det samme gjelder å la hunder eller beitedyr drikke av vannet, eller bade i det. Per 14. august er det påvist giftstoffer og det er viktig at ingen bader i Borrevannet. 

Vannkvalitet i sjøen

Miljørettet helsevern sjekker badevannskvaliteten 3 ganger i løpet av sesongen 2020. Det er planlagt å ta prøver i uke 25, 29 og 31.

Vannkvalitet
God Mindre god Ikke akseptabel
< 100 100 – 1000 ,">1000

Store nedbørsmengder kan gi dårligere badevannskvalitet for en periode. Regnvannet kan trekke med seg forurensinger ut i sjøen og ha en negativ effekt på vannkvaliteten. Som en generell regel fraråder vi bading i omtrent ett døgn etter kraftig regnskyll.

Vannprøver

Vannprøver
Badeplasser 16.06.2020 Uke 29 Uke 31
Badeparken Åsgårdstrand 18 <10 40
Steinbrygga 4 4 10
RS Noatun < 1
Rørestrand 4 10 10
Strandparken <1 <10 <10
Vollen 5 <10 <10
Reverumpa 19 <10 10
Vadfiskerstua 3 40 <10

 

Trenger du tips til ting å gjøre i Horten?

Sjekk ut Visit Vestfolds sider om Horten

Se hva som rører seg i Horten Love

DNT Horten har ulike turstier du kan prøve deg på

Løft blikket i sommer!

De fleste drukningsulykker kan forebygges. Redningsselskapet har en kampanje om badevett. 
Se også informasjonsfilmen deres og vis hensyn!

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284