Selvhjelp - nasjonale tilbud

Her finner du en oversikt over landsdekkende ressurser innen selvhjelp.

gress - Klikk for stort bilde

Norsk Helseinformatikk tilbyr nå ti selvhjelpskurs i behandlingsformen kognitiv terapi. Dette er for lidelser som depresjon, panikkangst, sosial angst og søvnvansker. Kursene er gratis og tilgjengelig for alle. Les mer her.
 
Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp. Virksomheten drives på oppdrag fra Helsedirektoratet. Anne Grete Tandberg (tlf: 483 56 038, Mail: annegrete@selvhjelp.no) er kontaktperson for distriktskontoret i Buskerud, Vestfold og Telemark.
 
En nasjonal frivillig organisasjon for mennesker med ADHD og deres pårørende. ADHD Norge har også fylkeslag i Vestfold.

Angstringen Norge
En stiftelse som har som mål å spre erfaringsbasert kunnskap om angst og selvhjelp basert på et helhetlig menneskesyn. Vi driver landsdekkende opplysningsarbeid og kunnskapsformidling om angst og selvhjelp. Dersom du vil starte en egen angstring kan du kontakte post@angstringen.no eller tlf: 901 74 994.
 
En bruker- og interesseorganisasjon for barn i alle aldre, som opplever foreldrenes rusbruk. Har som hovedmål å fremme barn av rusmisbrukeres kunnskap og erfaring, posisjon og stemme i samfunnet. Har blant annet egen anonym chattetjeneste.
For alle som er berørte av spiseforstyrrelser eller strever med forholdet til mat, kropp og vekt. SPISFO driver med selvhjelp, ikke behandling. Personer med felles problemer kan komme sammen og støtte hverandre i en vanskelig situasjon. Støttetelefon (22 94 00 10) og mail: post@iks.no.
 
Landsomfattende ideell interesse- og brukerorganisasjon for pårørende innen psykisk helse. Pårørende skal bli spurt og oppleve å bli hørt. Arbeider for å vise at pårørende er en ressurs og at deres erfaringer skal bli tatt på alvor av helsevesen og kommune. Har egen rådgivningstelefon (tlf. 22 49 19 22) og chat.
Interesseorganisasjon som samarbeider med ulike fagmiljøer innen spilleavhengighet. Alle som har et problematisk forhold til spill, enten du er en spiller eller pårørende, er velkomne til å ta kontakt. Gjelder alle typer spill - enten det er pengespill eller data/rolle/online spill. Kontakt på tlf. 905 32 256 eller mail: ostlandet@spillavhengighet.no.

 
Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284