Våre aktiviteter på Aktivitetssenteret

Sjakkbrett. - Klikk for stort bilde

Horten Aktivitetssenter skal være en aktiv arena for seniorer - en sosial møteplass med helsefremmende og forebyggende aktiviteter.

På denne siden ser du noen av de aktivitetene vi tilbyr hos oss. I tillegg har vi stadig tilbud om foredrag, kurs og kulturelle innslag. Følg oss på Facebook (krever ekstern pålogging), her legger vi fortløpende ut program og siste nytt.Eller ring oss for informasjon på 330 85 790.

Styrke og balansetrening

Bli med å trene hver mandag og onsdag kl 9-10, 12 uker til og med uke 51 - 2016. KR 400,- pp.

Vi trener på Horten aktivitetssenter. Påmelding  så lenge det er ledige plasser - i resepsjonen eller til FRISK senior koordinator Therese Magnussen på mobil 408 09 614.

Fredagsdans

Annenhver fredag er det dans med levende musikk her på aktivitetssenteret kl. 11-13. Følg med på oppslag på senteret og i avisa. Ta gjerne med småpenger til loddsalget vårt. Hjertelig velkommen!

Egentrening i sal

På tirsdager kan du drive egentrening i vår lille treningssal. Trimrommet vårt er utstyrt med diverse treningsapparater. Kontakt resepsjonen når du kommer første gang, så viser vi deg inn.

Boccia og bowls

Når været tillater det, ruller vi ut bocciabanen på uteplassen. Kuler får dere låne hos oss. Ta med venner eller barnebarn, eller kom alene. En gang i uka har vi en uhøytidelig og artig konkurranse - åpen for alle.

Siden boccia er en uteaktivitet, har vi nylig kjøpt inn utstyr til en tilsvarende aktivitet innendørs, nemlig bowls. Dette vil vi starte opp med i på nyåret 2016. Har du erfaring fra bowls, så ta gjerne kontakt med oss. Kanskje du vil være med på å dra i gang litt engasjement og aktivitet rundt dette? Vi gleder oss!

Snekkerverksted

Vår lille sløydsal er åpen mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 10-14. Kom innom og slå av en prat. Ta med det du ønsker å bruke av materiale. Verktøy og maskiner låner du hos oss.

Knivgruppe

På tirsdager kl. 10-14 møtes en dedikert knivgruppe inne på snekkerrommet. Har du interesse for og erfaring fra knivlaging? Velkommen innom.

Hobby og håndarbeid

Onsdager kl. 10-13 møtes folk med interesse for håndarbeid inne på det største aktivitetsrommet vårt. Vi har utstyr, plass og symaskiner. Ta med eget materiale, så inspirerer vi hverandre. Av og til avholdes det ulike kurs. Følg med på oppslag på senteret.

Porselensmaling

Torsdager kl. 10-13 møtes en gjeng på vårt aktivitetsrom for å male og dekorere porselen. Vil du være med, så er du hjertelig velkommen.

Glassfusing

Tirsdager kl. 10-13. Her kan du lage glassfigurer og flotte smykker. Vi har det du trenger av utstyr. Du betaler en liten kursavgift, samt det du bruker av materiale. Nye kurs starter fortløpende. Kom innom for å melde deg på.

Generasjons-quiz

Omtrent en kveld i måneden arrangerer vi generasjons-quiz kl. 18-20. Ta med deg barnebarn, naboen eller en venn. Kom som et lag på opptil 6 personer, eller kom alene og bli med på et av lagene her. Følg med i våre informasjonskanaler for datoer. 

Brettspill og musikk

Vi har et utvalg brettspill. Be med noen på kinasjakk, yatzy eller annet.

Spiller du piano eller gitar? Kom gjerne innom og spill litt for oss. Vi har instrumentene stående klare nederst i kafeen. Kanskje du vil bidra med å dra i gang litt allsang en formiddag?

Bibliotek

I vårt vesle bibliotek kan du

 • låne bøker, film og musikk
 • lese magasiner
 • gi en bok, eller ta med en bok hjem til odel og eie
 • lese dagens aviser: Gjengangeren, Dagsavisen, Tønsbergs Blad, Aftenposten

Butikk Oscar

I vår lille butikk selger vi håndlagde produkter som blant annet er laget her på senteret. Butikken har åpent onsdag og fredag kl. 11-13. Utenom disse tidene kan resepsjonen låse opp for deg hvis du vil inn og kikke.

Kunst

Vi har varierende kunstutstillinger i foajeen og kafeen hos oss. Vi ønsker å stille ut lokal kunst fra både profesjonelle, amatører, barn og voksne. Det er gratis å ha utstilling på aktivitetssenteret. Har du lyst til å stille ut kunst hos oss? Ta kontakt, så ser vi på muligheter sammen.

Annet

Følg med i våre informasjonskanaler eller på oppslag på senteret for å høre siste nytt om arrangement og nye aktiviteter hos oss. Vi har stadig ulike foredrag, kurs og kulturelle innslag - og vi er så absolutt åpne for nye ideer og aktiviteter. Ta kontakt!

Våre samarbeidspartnere

Vi har samlet et knippe med spennende lag og foreninger som har base på aktivitetssenteret, så et besøk hos oss kan lønne seg på flere måter.

Fotterapeut

Mona har åpent mandag-fredag kl. 09-16. Hun tar imot timebestillinger på tlf. 33 08 57 94.

Frisør

Frisørsalongen har åpent mandag-fredag kl. 10-15. Svanhild er her mandag-torsdag, og på fredager er Berit på plass. Ring og bestill time på tlf. 33 08 57 93.

Seniorhjelpen

Seniorhjelpen yter praktisk hjelp og rådgivning til pensjonister i Horten Kommune. De utfører mindre arbeider som ikke kreves utført av håndverkere, og som varer i maksimum tre timer. Brukeren betaler kr. 50,- pr påbegynte time. Seniorhjelpen kan nås på tlf. 33 08 57 96 på tirsdager og torsdager kl. 10-12.

Hørselslaget

Hørselslaget har servicekontor på Horten Aktivitetssenter onsdager kl. 10-12, og kan da nås på telefon 33 08 57 96. Utenom kontortiden kan du kjøpe batterier til høreapparater i resepsjonen.

Seniornett

På aktivitetssenteret tilbyr Seniornett fortløpende kurs i bruk av PC, laptop, nettbrett og smarttelefon. Vil du melde deg på kurs? Søknadsskjema finner du på nett, samt i resepsjonen på aktivitetssenteret.
Frivillige fra Seniornett til stede i kafeen på aktivitetssenteret hver onsdag kl. 12-14 for å svare på spørsmål.

Horten Frivillig Sentral

Frivilligsentralen har tilholdssted her på Horten Aktivitetssenter tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-14.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Horten Aktivitetssenter
Tlf: 33 08 57 90

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284