Dagaktivitetssenterne I Horten

Et par som ler. - Klikk for stort bilde

Vi har fem dagaktivitetsavdelinger i Horten: Maiastua, Indre Havn, Frøya, Edvard og Åsgårdstrand eldresenter. Alle tilhører enheten Horten Helsehus.

Å være på en dagaktivitetsavdeling er sosialt og hindrer isolasjon. Tilbudet bidrar til at brukeren kan bo hjemme så lenge som mulig og kan også være en avlastning for pårørende.

Hva skjer på dagsentrene?

Den enkelte bruker deltar i tilpassede aktiviteter som fremmer mestring. Meningsfylte aktiviteter er både helsefremmende og forebyggende.  Felles for alle er at det serveres frokost og middag, aktiviteter tilpasset årstiden og markeringer av merkedager. Det legges stor vekt på fysisk aktivitet både inne og ute, da dette er av stor betydning for å ha gode dager for personer med demens.

Transport til og fra aktivitetssentrene er en del av tilbudet.

Alle avdelingene har mulighet til å bruke en minibuss for å komme på tur. De pårørende blir invitert til dagaktivitetssentrene to ganger pr. år, og vi sender ut et informasjonsbrev til pårørende annenhver måned fra hver avdeling.

Hvordan får man plass?

Ved behov for dagplass sendes en søknad til Helseservise. De gir vedtak om dagplass og transport til et av de fem dagaktivitetssentrene. Søknadsskjema kan fås av hjemmesykepleien, på dagaktivitetssentrene eller på hjemmesidene til kommunen (PDF, 212 kB).

 

 

Sist endret 03.11.2017 09:32
Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284