Braarudtoppen og Åsentunet

Braarudtoppen(gamle Horten sykehus) og Åsentunet(nytt bygg) med mange omsorgsleiligheter. - Klikk for stort bilde

Braarudtoppen og Åsentunet er et botilbud for deg som behøver økt trygghet, aktivitet og mulighet for sosialt fellesskap. Botilbudet skal tilrettelegge for en meningsfylt og aktiv hverdag der du som beboer selv bestemmer hva som er viktig for deg.

For å søke om leilighet på Braarudtoppen eller Åsentunet, benytt søknadsskjema for kommunal leiebolig.

Hvem kan søke? 

 • personer som med noe bistand, mestrer å bo i en tilrettelagt leilighet,
 • har nedsatt funksjonsevne og behov for bistand i hverdagen, 
 • har utbytte av sosiale aktiviteter
 • er vanskeligstilt på boligmarkedet. 

Det er fokus på helse- og boveiledning som støtter deg i å bevare og styrke de ressursene du har. Det skal legges til rette for å ivareta en god fysisk og/eller psykisk helse, godt kosthold og økt sosial kontakt.

Generell info

 • Det vil være tilstedeværende personell i bygget for tilrettelegging av felles måltider og aktiviteter. 
 • Hvis du har trygghetsalarm følger denne deg til din nye bolig. Hjemmetjenesten vil håndtere flyttingen av alarmen til din nye leilighet. Alarmen vil fungere som tidligere, får du akutt behov for hjelp, trykker du på trygghetsalarmen som vanlig. 
 • Alle leilighetene har eget kjøkken, men om du ønsker kan du spise alle måltider i spisestuen vår. Her vil det mot en fastpris per måned serveres måltider til faste tider.

Et aktivt miljø

På Braarudtoppen og Åsentunet ønsker man et aktivt hus, der et beboerstyre er med på å utvikle felles aktiviteter, og  sammen finner ut hva som skal til for å skape gode dager for deg som bor her. Vi ønsker å skape et sosialt felleskap som har plass og rom for alle. På Braarudtoppen og Åsentunet er det derfor tilsammen 11 stuer som er felles for alle beboerne. Her er egen spisestue, TV-stue, bibliotek, trimrom og spillrom, blant annet. Uteområdet er i tillegg tilrettelagt for turer og fellesskap, med mange gode sitteplasser, fontene og «andedam».

Søknad om bolig

Dersom du ønsker å bo i disse omsorgsleilighetene må du sende inn søknadsskjema på kommunal bolig. Boligene er utleieboliger, og leietakerne inngår leiekontrakt med Horten kommune. Det er 32 ett-roms, 12 to-roms og 6 tre-roms leiligheter.

Utleieprisen på boligene er for tiden:

1. roms: kr 8 450,-

2. roms: kr 10 200,-

3. roms: kr 12 700,-

Prisen er inklusive felleskostnader, strøm, TV og internett. Depositum er tre måneders leie.

Vi ordner med navn på ringeklokken din og på postkassen, i tillegg til navn på leilighetsdør. Du må selv organisere flyttehjelp og adresseendring. Ved behov er vi er behjelpelig med å søke bostøtte, og/eller søke nav om depositumsgaranti. Nærmere opplysninger kan gis ved henvendelse til Boligkontoret, tlf: 409 05 443

Husarbeid og tilsyn

I 2. - og 3. roms leiligheter er det vaskemaskinopplegg på badet. Du tar med egen maskin og kobler til. På Braarudtoppen er det fellesvaskeri i hver etasje. Du skriver opp ønsket vasketid, triller inn vasken din, har med eget favoritt vaskepulver, setter på maskinen, benytter tørketrommel, eller har eget tørkestativ inne i leiligheten.

Til renhold av leilighet har du selv utstyr og vaskemidler. Kan du tørke støv, men ikke vaske gulvene? Vi hjelper deg å søke praktisk bistand om du trenger hjelp til noe av dette.

Behøver du hjelp til å handle kan vi hjelpe deg med det via internett. Etterhvert vil vi arrangere butikkturer om det er behov for det, og kaféen vil også ha enkle hverdagsvarer.

Har du hjemmetjeneste der du bor nå, vil du få tilsvarende tjenester i den nye boligen. Det er sone syd som har hjemmetjeneste i disse boligene, så du vil bli kjent med en ny tjenesteansvarlig og primærkontakt. På natt vil hjemmetjenesten ha base i bygget. Behøver du tilsyn til faste tider, vil du få det i henhold til vedtak.

Mer info

I denne informasjonsbrosjyren kan du lese mer (PDF, 3 MB) om omsorgsboligene på Braarudtoppen og Åsentunet. Vi håper du finner all infoen du behøver.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284