Attest for skatt og merverdiavgift

Attest for skatt og merverdiavgift trenger du hvis du må dokumentere om din virksomhet eller at du personlig skylder skatt/merverdiavgift eller ikke.

Logg inn i Altinn for å bestille skatteattest

Attesten viser hvor mye som eventuelt mangler innbetalt inkludert renter.

Hvem trenger og bruker attest for skatt og merverdiavgift?

Er du for eksempel en anbudsgiver vil ofte oppdragsgiveren kreve attest for skatt og merverdiavgift. Du kan også trenge denne attesten i forbindelse med skjenkebevilling og i enkelte andre bevillingssaker.

Attesten for skatt og merverdiavgift viser også om en virksomhet/person er registrert i merverdiavgiftsregisteret.

Når og hvor får jeg attesten?

Attesten produseres automatisk og blir sendt til din meldingsboks i Altinn. Normalt skjer det umiddelbart så lenge du har sendt bestillingen innenfor ordinær arbeidstid.

Bestiller du utenom ordinær arbeidstid får du normalt attesten ved starten av neste arbeidsdag.

Har du ikke tilgang til Altinn.no kan du bestille attesten ved å kontakte skatteetaten eller kemnerkontoret i den kommunen du/firma er bosatt/hjemmehørende.

Sist endret 30.08.2017
Fant du det du lette etter?