Horten – et godt sted å komme til, etablere seg, arbeide, bo og leve!

Hortenskanalen.JPG - Klikk for stort bilde

Horten er en liten og idyllisk kommune med ca 27.000 innbyggere vakkert beliggende og sentralt plassert på vestsiden av Oslofjorden. Her finner du Horten by, Åsgårdstrand by, tettstedene Skoppum, Borre og Nykirke. Avstanden til Oslo er bare en time med bil på moderne motorveier og med gode togforbindelser. Den nærmeste flyplassen (Sandefjord Torp) er bare 30 minutter unna, og avstanden til Oslo Lufthavn Gardermoen er mindre enn 2 timer med bil eller tog. Horten har også gode forbindelser til Europa med nære fergeforbindelser både til Sverige og Danmark.

Horten - en by med mange flotte livskvaliteter

Alle som bor i Horten lever nær naturen. Kommunen har en lang og vakker sjøfront med mange fine strender, parker og turveier. Hortensmarka, Borrevannet, et vakkert kulturlandskap og en golfbane er også tilgjengelig innenfor en kort spaser- eller sykkeltur.

Horten er en god kommune å bo i for familier med barn. De fleste innbyggerne har et hus med hage og alt du trenger er innenfor kort gang- eller sykkelavstand. Kommunen har mange fine barnehager og skolestandarden er bra med moderne smarttavler i alle klasserom.

Horten er også kjent for sitt rike tilbud av idrettsforeninger og andre fritidsaktiviteter, både for barn og voksne. Kommunen har et rikt kulturliv med mange museer, kunstgallerier, konserter og festivaler. Karljohansvern - ”Hortens gamleby”- med Preus Fotomuseum og Marinemuseet, Edvard Munchs hus i Åsgårdstrand -”Hortens sørlandsby”- og Vikingsenteret Midgard på Borre med Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger og en stor viking hall, er blant de mest populære stedene å besøke.

Horten- en kommune med stort fokus på utdanning og kompetanse

Horten er vertskapskommune for Høgskolen i Buskerud og Vestfold, en av de største høgskolene i Norge, med spesiell fokus på teknologi, maritime fag og helsefag. Høgskoleområdet har også en moderne forskningspark med moderne laboratorier, simulatorer, en egen teknologi inkubator for nye bedrifter og interessante selskaper som Norsk senter for mikro- og nanoteknologi og RS Sjøredningsskolen.

Horten videregående skole har en egen Teknologi- og Forskerlinje for studenter med spesiell interesse for realfag og ny teknologi og Borre Ungdomsskole har en egen teknologiklasse som samarbeider tett både med høgskolen og flere av kommunens mange verdensledende teknologibedrifter.

I 2014 ble Horten av NHO (Kommune NM 2014) rangert som den niende mest kompetente kommunen i Norge.

Sist endret 01.09.2016
Fant du det du lette etter?