Bo og jobbe i Horten

Det er ingen tvil om at det gode liv leves i Horten. Her kan du få et eget hus med hage og sjøutsikt til en overkommelig pris. Tilgangen til sjø og rekreasjonsområder er god. Egen båtplass er ingen umulighet. Horten har et særdeles inkluderende miljø og et blomstrende kultur og idrettsliv. Her er det nærhet til alt og sykkelavstand til det meste! Du slipper kø og har gode transportmuligheter med tog, E18, ekspressbusser, fergeforbindelse og flyplass like i nærheten.

Horten er en liten og idyllisk kommune med ca. 27.000 innbyggere vakkert beliggende og sentralt plassert på vestsiden av Oslofjorden. Her finner du Horten by, Åsgårdstrand by, tettstedene Skoppum, Borre og Nykirke. Avstanden til Oslo er bare en time med bil på moderne motorveier og med gode togforbindelser. Den nærmeste flyplassen (Sandefjord Torp) er bare 30 minutter unna, og avstanden til Oslo Lufthavn Gardermoen er mindre enn 2 timer med bil eller tog. Horten har også gode forbindelser til Europa med nære fergeforbindelser både til Sverige og Danmark

9 gode grunner til hvorfor du bør bo og jobbe i Horten:

1. Horten kommune er en spennende arbeidsplass for 2200 ikke helt A4-mennesker.
  2. I Horten leveres avanserte elektroniske komponenter til fartøyer på Mars og farkoster på de dypeste hav.
  3. Horten er campus for Universitetet i Sørøst-Norge - med 5.000 studenter.
  4. Horten har en moderne industripark med om lag 40 teknologi- og industribedrifter - og et godt gründermiljø.
  5. Horten har 40 kilometer kystlinje, nærhet til alt og sykkelavstand til det meste!
  6. Gode pendlemuligheter med tog, fergeforbindelse, E18 og flyplass like i nærheten.
  7. Horten er festivalbyen - og det finnes knapt den musikksjanger byen ikke feirer med en festival eller to!
  8. I forhold til Oslo sparer du kjapt en million på å kjøpe enebolig i Horten.
  9. Alle som bosetter seg i Horten smiler hele tida. Jepp, hele tida.

Horten- en kommune med stort fokus på utdanning og kompetanse

Horten er vertskapskommune for Universitetet i Sørøst-Norge, en av de største høgskolene i Norge, med spesiell fokus på teknologi, maritime fag og helsefag. Høgskoleområdet har også en moderne forskningspark med moderne laboratorier, simulatorer, en egen teknologi inkubator for nye bedrifter og interessante selskaper som Norsk senter for mikro- og nanoteknologi og RS Sjøredningsskolen.

Horten videregående skole har en egen Teknologi- og Forskerlinje for studenter med spesiell interesse for realfag og ny teknologi og Borre Ungdomsskole har en egen teknologiklasse som samarbeider tett både med høgskolen og flere av kommunens mange verdensledende teknologibedrifter.

I 2015 ble Horten rangert som den 13 mest kompetente kommunen i Norge av NHO i Kommune NM 2015.

Horten- en by med mange flotte livskvaliteter

Alle som bor i Horten lever nær naturen. Kommunen har en lang og vakker sjøfront med mange fine strender, parker og turveier. Hortensmarka, Borrevannet, et vakkert kulturlandskap og en golfbane er også tilgjengelig innenfor en kort spaser- eller sykkeltur.

Horten er en god kommune å bo i for familier med barn. De fleste innbyggerne har et hus med hage og alt du trenger er innenfor kort gang- eller sykkelavstand. Kommunen har mange fine barnehager og skolestandarden er bra med moderne smarttavler i alle klasserom.

Horten er også kjent for sitt rike tilbud av idrettsforeninger og andre fritidsaktiviteter, både for barn og voksne. Kommunen har et rikt kulturliv med mange museer, kunstgallerier, konserter og festivaler. Karljohansvern - ”Hortens gamleby”- med Preus Fotomuseum og Marinemuseet, Edvard Munchs hus i Åsgårdstrand -”Hortens sørlandsby”- og Vikingsenteret Midgard på Borre med Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger og en stor viking hall, er blant de mest populære stedene å besøke.

Horten- ikke akkurat A4

Elektronikkbyen, museumsbyen, festivalbyen, kulturbyen, høgskolebyen, den gamle marinebyen, byen med flest soldager, hagebyen. Det er mange merkelapper vi kan sette på Horten. Det hersker ingen tvil om at byen har mange kvaliteter som andre norske kommuner kan misunne oss! Enten det dreier seg om arbeidsliv, karrieremuligheter, bomiljø, fritid eller rekreasjon. Kvaliteter du kan ta del i enten du bor i Horten by eller utenfor sentrum.

Fant du det du lette etter?