Vanningsrestriksjoner 2022

Fra mandag 30. mai til mandag 22. august innføres det vanningsplan i Horten kommune.

Når kan du vanne?

Vanning kan skje etter forbokstav i etternavn eller navn på borettslag/sameie, på følgende dager mellom kl. 18.00-23.00.

A-G:

Onsdag og lørdag

H-L:

Mandag og torsdag

M-Å:

Tirsdag og fredag

(kl. 18.00-23.00)

Du har selvfølgelig lov til å vanne - med kanne :)

Mer om vanningsforbud

For at alle abonnenter skal få vann ved høyt sommerforbruk, må kommunene innføre vanningsbegrensninger, og det er viktig at disse overholdes. Det er Horten kommune som følger opp at vanningsrestriksjonene hos oss blir fulgt.

• Ikke bruk mer vann enn nødvendig.
  • Det er tillatt å vanne bed, busker og lignende med enten én spreder eller én håndholdt hageslange med munnstykke, svetteslange og automatiske dryppvannsanlegg, så lenge du kun vanner på de dager/tidspunkt som er avsatt til deg.
  • Vanning av plen er ikke tillatt.
  • Det er alltid lov å vanne med kanne.
  • Fritidsboliger/hytter har tillatelse til å vanne med tilsvarende forutsetninger som fastboende.
  • Det er tillatt å vaske bil og hus.
  • Det kan gis dispensasjon for vanning av nysådd plen eller ferdigplen, samt nyanlagte busker og hekker. Søknad om dispensasjon sendes til postmottak@horten.kommune.no. Vi gir vanligvis ikke dispensasjon til vanning av nysådd plen.
  • NB! Ved brannutrykning må all vanning og vask stoppes.

Vi opplever ofte at svetteslanger og dryppvanningsanlegg blir skadet i løpet av vinteren, og at lekkasjen er vanskelig å finne som følge av nedgravde anlegg. Eiere må sørge for at slike anlegg er i god stand, og fortrinnsvis ta slangene inn om vinteren.

Alle henvendelser må rettes til teknisk eller sendes til postmottak@horten.kommune.no

Rådhuset i Horten
Besøksadresse, Teatergata 11