Tilskudd til kjøp av elektrisk transportsykkel

Klikk for stort bilde

Kommunen har en viktig rolle i å bidra til at det blir enklere å gjøre gode klima og miljøvalg i hverdagen. Horten kommune gir derfor tilskudd til kjøp av elektrisk transportsykler til privatpersoner og bedrifter.

NB! Det er mange som har søkt på dette tiltaket, og det er gitt tilsagn på alle midlene for ordningen i år. Nye søkere vil settes på venteliste, og vil kunne få søknaden innvilget dersom det er tilsagn som ikke benyttes. Det kommer mer informasjon om ordningen for 2020 i januar.

Elektriske transportsykler har med årene blitt et vanlig syn i bybildet. Det er et miljøvennlig alternativ til bilen. Målet med tilskuddsordningen er at el-transportsyklene skal erstatte bilbruk.

Kort om tilskuddet

Støttesatsen er 10 000 kroner pr. sykkel begrenset til maksimalt 25 % av kostnaden, og hver person eller bedrift kan søke støtte til  én sykkel hver. Det er et krav at søknaden må innvilges før personen eller bedriften kan kjøpe eller bestille lastesykkel.

Slik søker du tilskudd til elektrisk transportsykkel

Du søker på tilskudd til transportsykkel elektronisk via vår skjemaportal. Når du har sendt søknaden elektronisk får du en kvittering på hva du har søkt for, og veien videre.

Etter at du har sendt søknaden

1. Registrering av søknad

Du får svar innen tre uker til Min Side. Du kan ikke starte arbeidet eller bestille sykkel før du har mottatt tilsagn fra Horten kommune.

1. Ferdigmelding av tiltak

Når arbeidet er utført, og alle regninger er betalt, last ned og fyll ut ferdigmelding for elektrisk transportsykkel. Dette skal sendes inn sammen med annen nødvendig informasjon.

Følg linken du finner i ditt tilsagnsbrev. Følg instruksene og last opp kvitteringer/fakturaer og eventuell annen nødvendig dokumentasjon.

1. Utbetaling av penger

Etter at ferdigmeldte tiltak er behandlet av oss, vil tilskudd bli utbetalt til oppgitt kontonummer.

Klage

Dersom du får avslag på din søknad om tildeling av midler, kan du klage. Klagen sendes til:

Horten Kommune

v/ Trude Movig

Klagefristen er tre uker fra du mottar brev om avslag.

Ønsker du råd og veiledning, kontakt:

Trude Movig, Leder, Enhet for kommuneutvikling: 41 40 20 24

E-post: trude.movig@horten.kommune.no

Fant du det du lette etter?