Tilskudd til kjøp av elektrisk transportsykkel

Kommunen har en viktig rolle i å bidra til at det blir enklere å gjøre gode klima og miljøvalg i hverdagen. Horten kommune gir derfor tilskudd til kjøp av elektrisk transportsykler til privatpersoner og bedrifter.

Hva er en elektrisk transportsykkel?

En elektrisk transportsykkel kan i mange tilfeller erstatte bilen på mange av de korte turene man kjører i løpet av en uke på grunn av lastemulighetene. Til og fra barnehagen, innom butikken på vei hjem, eller innom på flere ærender lørdag formiddag. Den kan også brukes i jobbsammenheng til å ha med verktøy eller mindre pakker som skal leveres. På den måten sparer du miljøet og får frisk luft og overkommelig trim på samme tid. For mange vil det også bli ett rimeligere alternativ. 

Elektriske transportsykler har med årene blitt et vanlig syn i bybildet. Det er et miljøvennlig alternativ til bilen. Målet med tilskuddsordningen er at el-transportsyklene skal erstatte bilbruk.

Kort om tilskuddet

Støttesatsen er 10 000 kroner pr. sykkel begrenset til maksimalt 25 % av kostnaden, og hver person eller bedrift kan søke støtte til  én sykkel hver. Det er et krav at søknaden må innvilges før personen eller bedriften kan kjøpe eller bestille lastesykkel. 

Slik søker du tilskudd til elektrisk transportsykkel

Du søker på tilskudd til transportsykkel elektronisk via vår skjemaportal. Når du har sendt søknaden elektronisk får du en kvittering på hva du har søkt for, og veien videre. 

Etter at du har sendt søknaden

 1. Registrering av søknad

Du får svar innen tre uker til Min Side. Du kan ikke starte arbeidet eller bestille sykkel før du har mottatt tilsagn fra Horten kommune.

 1. Ferdigmelding av tiltak

Når arbeidet er utført, og alle regninger er betalt, last ned og fyll ut ferdigmelding for elektrisk transportsykkel. Dette skal sendes inn sammen med annen nødvendig informasjon.

Følg linken du finner i ditt tilsagnsbrev. Følg instruksene og last opp kvitteringer/fakturaer og eventuell annen nødvendig dokumentasjon.

 1. Utbetaling av penger

Etter at ferdigmeldte tiltak er behandlet av oss, vil tilskudd bli utbetalt til oppgitt kontonummer.

Klage

Dersom du får avslag på din søknad om tildeling av midler, kan du klage. Klagen sendes til postmottak@horten.kommune.no eller pr brev til: 

Horten Kommune v/Katja Buen
Postboks 10,
3191 HORTEN

Klagefristen er tre uker fra du mottar brev om avslag.

 

 

Les også: Ofte stilte spørsmål om tilskudd til transportsykler

Kontakt

Katja Buen
Enhetsleder
Mob: 41652498

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284