Ta en ryddetur for miljøet og trivselen

Klikk for stort bildeHorten kommune oppfordrer alle til å gjøre en innsats for miljøet og trivselen før 17. mai, og inviterer til ryddedugnad tirsdag 11. mai.

I flere år har vi hatt omfattende ryddeaksjoner hvor skoler, foreninger, bedrifter og enkeltpersoner har bidratt til at Horten har blitt ryddet før 17. mai. I 2020 ble det ikke organisert noen slik aksjon på grunn av pandemien. I år har vi imidlertid lyst til å gjennomføre en enkel ryddedugnad før nasjonaldagen.

11. mai rydder vi!

Skolene er klare og har allerede planlagt sine ryddeaksjoner. I tillegg håper vi å få med oss enkeltpersoner, frivillige organisasjoner og bedrifter til en ryddedugnad tirsdag 11. mai. Vi oppfordrer alle til å til å gå en tur i sitt nærmiljø denne dagen, og ta med seg en sekk og plukke søppel man finner på sin vei. På den måten håper vi at veier, plasser, parker, grøntområder, turområder og strandarealer blir ryddet for søppel.

Hvordan gjennomføres det?

Søppelsekker og engangshansker vil bli satt ut på en del «ryddebaser» rundt i kommunen, og utstyr kan hentes ut her i løpet av dagen eller kvelden. Vi ber om at oppsamlet søppel også settes på disse plassene slik at det blir enklest mulig for kommunen å hente alt avfallet på onsdagen – før en periode med flere fri-/helligdager. Søppel fra strandsonen kan settes ved søppelkassene som står på badeplasser eller langs kyststien.

Dersom søppel blir plassert andre steder melder dere ifra om hvor dette er plassert på epost: ryddeaksjonen@horten.kommune.no

Ryddebaser

Sted Ryddebase
Åsgårdstrand Badeparken
Skoppum Reirparken
Borre Minnestøtte Kirkebakken
Horten Meny Dampejordet
Gjestehavna
Granly skole

Ta smittevernet på alvor, og hold god avstand til andre. Vi oppfordrer også til bruk av hansker.
God ryddetur – og på forhånd takk for innsatsen!