Statsministeren besøkte næringslivet i Horten

Statsministerbesøk NCE 100.JPG

Ordfører Finn-Øyvind Langfjell tok i mot Statsminister Erna Solberg sammen med leder for nærings –og forskningsklyngen NCE for Mikro –og nanoteknologi, Roger Dalseg. Statsministeren viste stor interesse for vårt spennende forsknings –og næringsmiljø som vi er stolte av i Horten kommune. 

Statsminister Erna Solberg har vært en viktig bidragsyter og fødselshjelper for klyngen og fikk en plakett som takk for støtten.

NCE MNT står for Norwegian Center of Expertise i Micro og nanoteknologi. Klyngen består av nesten 30 forskningsmiljøer og bedrifter i Horten-regionen som utvikler og produserer micro- og nanoteknologi. Klyngen har en ledende posisjon i det norske elektronikk og ICT-miljøet. NCE MNT vil gjennom ulike møteplasser og samarbeidsprosjekter styrke Norges plass i et av verdens raskest voksende og mest konkurranseutsatte industrielle markeder.

Statsministeren og ordfører fikk en omvisning og fikk nærmere kjennskap til noen av bedriftene. Sensocure som har laget sensor for å måle gjennomstrømning av blod som blir brukt ved operasjoner. Ablecon AS som har utviklet et kamera som verktøy for svaksynte og Broentech som har utviklet intelligente systemer. Til slutt ble det tatt drone-selfie der dronen har teknologi utviklet nettopp i forskningsmiljøet her.

 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager kl. 08.00-15.00,
  onsdager kl. 08.00-14.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284