Starter opp Shared Space-arbeidet 6. april

Veiarbeid - Klikk for stort bilde

Vi informerer om at kommunens Shared Space prosjekt i Storgata starter 6 april. Vi ber folk være oppmerksomme på endret skilting og sperringer i området.

Horten kommune, på vegne av Vestfold og Telemark Fylkeskommune, melder med dette om oppstart for Shared Space-prosjektet i Storgata etter pause i vinter.

Det er entreprenør Arne Olav Lund AS som vil utføre arbeidene mellom Kulturhuset i Storgata 37 og krysset Storgata/Torggata.
I byggeperioden, desember-mai, vil det medføre nedsatt framkommelighet for trafikken i Storgata.

Noen trafikale ulemper, som bruk av lysregulering for trafikkstyring og potensielle forsinkelser for buss må påregnes. Vi beklager ulempene dette vil medføre.

Ferdigstillelse av Shared space-prosjektet er satt til våren 2021.

Shared space-prosjektet springer ut fra Kommunedelplan for Horten sentrum 2015-2027. Storgata er i Kommunedelplanen regulert som miljøgate, der et av målene er å skape mer byliv og aktivitet i Storgata mellom Torget (Torggata) og Kulturkvartalet (Skolegata).

Det skal etableres en sambruksløsning der gatemiljøet skal inneha god tilgjengelighet for alle brukergrupper, men på de gående og syklendes premisser.

Grunnet manglende økonomisk dekning kan arbeidene i området mellom Thuegata og Vestre Braarudgate beklageligvis ikke medtas i denne entreprisen. Vi viser til oppdatert oversiktstegning på denne siden. (PDF, 2 MB)

Eventuelle spørsmål kan rettes direkte til prosjektleder:

Vladimir Korovin - vladimir.korovin@horten.kommune.no