SJØBORINGER PÅ INDRE HAVN

Denne uken har Multiconsult vært på oppdrag for Horten kommune for å gjennomføre boringer i sjøbunnen på Indre havn.

mudring i havna3.jpg - Klikk for stort bilde

Forarbeidet er en del av prosjektet Ren Indre havn.

Skal mudre sjøbunnen

mudring i havna2.jpg - Klikk for stort bilde Den forurensede sjøbunnen i Indre Havn skal til slutt mudres og tildekkes. Det medfører en endring av terrenget i sjøen, og vurderingene Multiconsult nå gjør seg vil danne et grunnlag i den videre planleggingen.

- Mannskapet på borebåten var på plass mandag ettermiddag, og de startet opp tirsdag morgen. Grunnundersøkelsene vi gjør nå er nødvendige for å kunne vurdere stabiliteten i området, og dermed sikre mot for eksempel skred, forteller prosjektleder Jimmie Ekbäck fra Multiconsult.

Oppfyller alle kravmudring i havna1.jpg - Klikk for stort bilde

Dykkere fra Arne Røed lokaliserte og markerte høyspent- og fiberkabler i forbindelse med oppstarten.

Fremdriften til Multiconsult vil avhenge dybder, grunnforhold og værforhold.

- I tillegg utfører vi vurderinger av sikkerhetsnivå etter mudring, slik at området fortsatt vil oppfylle sikkerhetskravene i henhold til gjeldende regelverk, forsikrer Ekbäck.

Publisert av Alexander Svanberg. Sist endret 30.08.2017
Fant du det du lette etter?