Pris- og stipendvinnere 2020!

Pris- og stipendvinnerei Horten 2020 - Klikk for stort bilde Onsdag 4. november ble årets priser og stipender delt ut i kommunestyresalen. Vi gratulerer alle vinnere!

Frivilligprisen 2020

Humanitært arbeid: Borre sanitetsforening

Foreningen eier og drifter varmtvannsbassenget på Gannestad. Foreningen har 40 års jubileum i år. Borre Sanitetsforenings basseng er i bruk for både babysvømmere og revmatikere. De har også avholdt livredningskurs for badevakter og svømmekurs for voksne.
Under den pågående korona-pandemien har sanitetsforeningen opprettet en egen omsorgs- og beredskapsgruppe sammen med foreningene Falkensten og Åsgårdstrand. De avholder også loppetorg, julemesse, og lager årlig fastelavnsris og maiblomster.

Idrett: Solveig Kjøraas

Hun har på frivillig basis vært turninstruktør i 54 år, laget program og trent alle årsgrupper - fra to til 86 år!

De siste årene har hun trent tre partier med voksne turnere pluss en oppvisningsguppe, to ganger i ukene. Tidligere laget hun også stevneprogram for samtlige parter. De senere årene har Kjøraas levert turnprogram for seniorer til stevner i både Norge og utlandet.

Kultur: Nina Karlsen

Hun har vært engasjert i egne butikker, på Sjøsiden og ikke minst i handelsstanden i «alle» år. Hun har vært engasjert i handel og i handelsstanden både som leder, styremedlem og som medlem.

Hun er engasjert i idrett, brenner for Horten og ønsker det beste for alle. Hun gikk ut av styret når handelsstanden ble lagt ned i år, og har også solgt seg ut fra familiebedriften i Horten.

Se også liste over tidligere vinnere av Frivilligprisen

Kulturprisen:

Deles ut i forbindelse med Marinemusikkens jubileumskonsert på Bakkenteigen kulturhus senere i november.

Talentprisen

Vinneren av årets Talentpris er den 20 år gamle artisten, produsenten, instrumentalisten og låtskriveren Oscar Almquist.

• Har drevet med musikk, og spilt jevnlig på ulike arrangementer. -spiller klarinett, saksofon og piano.
  • Studerer musikk (årsstudium) på Universitetet i Sørøst-Norge, og starter på en bachelorgrad innenfor rytmisk musikk høsten 2020 på Universitetet i Agder,
  • Lager musikk i hiphop-sjangeren.  Som «Oscar A» har han blant annet gjort spilling for kronprinsparet, oppvarming for Cezinando og Gatas Parlament, og kom til semifinale i Norske Talenter 2018.
  • Har siden 2016 holdt konserter for barn og unge på Kulturhuset 37, 37-festivalen, Kafe Knut, Frivilligdagen og på HVA (Horten Viser og Annet)

Kulturstipend

Vinneren av årets kulturstipend er den 24 år gamle operasangeren Eva Langeland Gjerde fra Horten.

• Hun startet i kor på Horten Kulturskole i 2006, så med individuell sangundervisning.
  • Har vært elev ved kulturskolen
  • Har gått på Toneheim folkehøgskole et år, og er nå i ferd med å fullføre   bachelor i Klassisk sang på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.
  • Har kommet inn på Master i opera ved Operahøgskolen i Oslo til høsten.
  • Har sunget på ulike arrangementer, sunget med Marinemusikken i Lystlunden på 17. mai og på operacaféer i Sentrumskirken.
  • Vant i sin klasse Vestfoldprisen under  Midgardkonkurransen.

Idrettsstipend

Vinneren av årets idrettstipend er den 16 år gamle bokseren Naltina Wenneck.

• Har gull i en av verdens største jenteturneringer tre år på rad
  • Er Norgesmester 5 ganger
  • Har gull i en stor turnering i Irland
  • Har deltatt i EM og presterte der