Ny varslingsplikt om dødsfall og svært alvorlige skader i kommunale helsetjenester

Fra 1 juli 2019 utvides plikten til å varsle Statens helsetilsyn om dødsfall og svært alvorlige skader. Sykehusene har hatt denne plikten i 9 år, men nå er ordningen utvidet til også å gjelde helsetjenesten i kommunene.

Pasienter, brukere og nærmeste pårørende får samtidig en rett til å varsle slike hendelser til Helsetilsynet. Varslingsplikten gjelder dersom resultatet av helsehjelpen er uventet ut fra påregnelig risiko.

Formålet med å varsle de alvorligste hendelsene er raskere håndtering av hendelsen slik at forholdene rettes opp og bidrar til bedre pasientsikkerhet. Varsel kan sendes via Statens helsetilsyn sin nettside.

Fant du det du lette etter?