Nå kan du bekrefte skoleplass digitalt!

Fasadebilde av Granly Skole i Horten - Klikk for stort bilde Alexander Svanberg  I disse dager går det ut brev til foreldre med skolestartere i Horten kommune. I år kan du bekrefte skoleplass digitalt.

Søkeportalen er åpen fra 19.01.2021. Du må bekrefte skoleplassen innen 31.01.2021.

Du får tilgang via ID-porten, og selve bekreftelsen på skoleplass gjøres ved å å fylle ut digitalt innmeldingsskjema under:

Ta meg til bekreftelse av skoleplass

I skjemaet vil du bli bedt om å oppgi e-postadresse. Denne vil bli benyttet til videre kommunikasjon rundt skolestart.

Påmelding til skolefritidsordningen (SFO)

Etter at dere har bekreftet skoleplassen, kan dere melde barnet på SFO i samme søknadsportal som bekreftelse av skoleplass.

Alle får SFO-plass på den skolen barnet tilhører.

Les mer om informasjon om SFO i Hortenskolen.

Regelverket for tildeling av skoleplass

Barnets adresse i folkeregisteret bestemmer hvilken skole barnet tilhører (nærskolen). Dette er bestemt i opplæringsloven§ 8-1 første ledd og kommunens forskrift om skolekretsgrenser. I Horten får søsken gå på samme skole.

Kart over skolekretsene i Horten (PDF, 12 MB)

Det må sendes en skriftlig søknad dersom man ønsker skoleplass på annen skole enn nærskolen. Søknaden begrunnes og sendes rektor på skolen der barnet er tildelt plass. Det bør ligge tungtveiende pedagogiske og sosiale forhold til grunn for en slik søknad.

Frist for søknad om annen skoleplass er 31.01.2021.

Flytte ut av Horten eller begynne på privatskole

Dersom dere skal flytte ut av kommunen før skolestart eller barnet skal begynne på en privatskole, må dere takk nei til skoleplassen og oppgi årsak når dere svarer i skjema.

Mer informasjon

I løpet av våren sender skolene ut brev om bli kjent dager, første skoledag og første foreldremøte.
Ta gjerne kontakt med skolen hvis dere lurer på noe.

Ta meg til bekreftelse av skoleplass