Møte på tvers av tro

Klikk for stort bilde Ordfører Are Karlsen hadde 22. januar møte med representanter for de største tro- og livssynsamfunnene i Horten kommune.

Dette var oppfølging av det som har vært en årlig møteplass i flere år. Hensikten med møtene er å bidra til åpenhet, dialog og gjensidig forståelse.

Utvekslet synspunkter

I møtet ble en rekke temaer snakket om, og man utvekslet erfaringer og synspunkter på felles utfordringer som kan bidra til at lokalsamfunnet kan bli best mulig for enkeltmenneskene som lever her.

Det var enighet om at kommunens initiativ til slike møter er viktig og at de bør fortsette regelmessig.

Representert på møtet

• Den norske kirke
  • Inspirekirken
  • Brunstad Kristelige Menighet Horten
  • Human-Etisk Forbund
  • Horten Islamsk senter
  • Menigheten i Arken
  • Metodistkirken
  • Det islamske fellesskap Bosnia og Herzegovina
  • Det Afghanske trossamfunn i Vestfold
  • Det Evangelisk-Lutherske kirkesamfunn

Fra Horten kommune deltok, foruten ordfører Are Karlsen, kommunalsjef Silje Vaadal og seniorrådgiver Helge Etnestad.