Konkurranse: Er din bedrift best på å redusere plast i desember?

Klikk for stort bildeHorten kommune og Horten Næringsforum inviterer handelen og utelivsbransjen i kommunen vår til spennende konkurranse; Hvem er best på å redusere bruken av plast i løpet av desember og årets julehandel?

Plast er et stort miljøproblem. Hvert år havner 6,4 millioner tonn søppel i verdens hav. Mellom 70 og 80 prosent av dette er plast. Milliarder av mindre plastbiter forsvinner ut i jordsmonn og hav, spises av dyr og organismer og havner i næringskjeden. Store mengder sjøpattedyr, fugler og fisker dør av  plastsøppel.

Hva vil du gjøre for at din virksomhet reduserer bruken av plastemballasje og produkter som inneholder plast i desember? Hvordan vil du redusere bruken av plast ut mot dine kunder?

Hvem kan delta?

Din bedrift som holder til i Horten kommune kan delta i konkurransen. Hver bedrift sender inn en beskrivelse av hvilke tiltak som har blitt gjennomført og hva som er resultatet:

• Hvilke plastprodukter er redusert?
  • Hva måtte til for å redusere bruken av plast?
  • Hvor mye plast har dere «spart»?
  • Hvordan redusere bruken av plast videre?
  • Hva har dere lært? Hva var utfordrende?
  • Har det kostet noe å redusere bruken av plast?

Send beskrivelsen til kommunens miljørådgiver på e-post camilla.pettersen@horten.kommune.no innen 24.12.2018.

Tiltakene må gjennomføres i desember 2018.

Premie og kåring av vinnerne

Vi skal kåre tre vinnere. Bedriftene med de mest kreative og plastreduserende tiltakene får blir kåret til 1, 2 og 3 plass. Vinnerne kåres i begynnelsen av januar 2019.

Premiene som din bedrift kan vinne:

1. plass: 10 000,- NOK

2. plass: 7 500,- NOK

3. plass: 5 000,- NOK»

Fant du det du lette etter?