Inkluderingsuka: Jeg inkluderer

Klikk for stort bilde

Velkommen til inkluderingsuka 2 - 6.september. Vi inviterer til en spennende uke med tittelen «Jeg inkluderer». Inkludering kommer ikke av seg selv – det er et resultat av at vi alle velger å ta vare på hverandre. Sjekk ut det spennende programmet. 

Fra mandag til fredag ønskes store og små, ungdom, politikere, ansatte, arbeidslivet, organisasjoner og innbyggere velkommen til Inkluderingsuka. De forskjellige programmene vil komme innom temaer som inkludering, integrering og sosial kontroll – hver på sin måte.Ordfører Are Karlsen åpner programmet.

Mandag 2.september, Tema: Ytringsfrihet

En friby er en by som har påtatt seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, journalist, kunstner, osv. i opptil to år.  Fribyordningen innebærer at den som er forfulgt for sine ytringer kommer seg i trygghet, og at vedkommende sikres ro til å gjenoppta sitt arbeid. Fribyforfatterne representerer de talløse andre forfattere verden over som er forfulgt, fengslet eller for alltid er blitt brakt til taushet. Ved å være en friby tar byen ikke bare et viktig standpunkt i forhold til ytringsfrihet, men bidrar også konkret til å hjelpe eller redde et menneske. Larviks fribyforfatter Wesam Almadani har uttalt at hun tror på en verden uten skiller. Det være seg geografisk eller på det menneskelige plan. – Uansett hvor man kommer fra, uansett religion,  hudfarge, legning eller status. I tillegg tror hun på litteratur! Kom og hør hva Wesam har å si, i samtale med forfatter og journalist Trude Brænne Larssen. Wesam vil også lese noen av sine tekster på arabisk, engelsk tekst på skjerm. 

Tid og sted: kl. 19.00 på Horten Bibliotek,

Gratis. Begrenset antall billetter (hentes ut i skranken på biblioteket fra 1. august)

Tirsdag 3.september, Tema: Inkludering i fritidsaktiviteter

«Alle barn og unge i Horten skal ha mulighet til å delta på en fritidsaktivitet sammen med andre». Hvordan kan vi sammen jobbe for å nå dette målet?  Om betydningen av fritidsaktiviteter. Innledning ved Falk håndball med flere. • Hvorfor er fritidsaktiviteten din viktig for deg? Ungdommer forteller. Åpen kveld for barn, unge, foreldre og lag og foreninger. Matservering. Gratis. 

Tid og sted: kl. 18.00 på Kulturhuset 37

Onsdag 4.september, Tema: Ungdom og inkludering

Møt Iman Meskini som spilte Zana i Nrk P3-serien Skam. Høsten 2018 kom hun ut med boken #minhistorieminmening. Hun stilte følgende spørsmål på sin Instagramkonto: «Hvorfor bærer muslimske kvinner hijab? Hvorfor ser folk på hijaben som undertrykkende? Føles den undertrykkende for den som bærer den?» Spørsmålene fikk flere hundre svar som dekker hele spekteret av følelser og holdninger hodeplagget vekker. Instagramtråden sier også noe om unge muslimers syn på seg selv og sin plass i det moderne samfunnet i dag. Iman intervjues av film- og TV-student Oda Helene Brurberg, og ungdommens biblioteksråd deltar med spørsmål. Konsert etter arrangementet. Gratis. Begrenset antall billetter (hentes ut i skranken på biblioteket fra 1. august). Medarrangør: Nasjonalbiblioteket

Tid og sted: kl. 19.00 på Kulturhuset 37,

Torsdag 5. september, Forestilling: Den lille røde høna

Forestilling: Den lille røde høna (30 minutter) «Den lille røde høna og katten på fisketur». I denne forestillingen møter du Ilham, Raymond og Charlotte som forteller og synger på arabisk og norsk. De forteller om den lille røde høna, de late vennene hennes og den uheldige katten på fisketur. Det blir lek med språkenes rytme og musikalitet, og underveis får barna lov til å delta. Av og med Ilham Tawfiq, Raymond Sereba og Charlotte Øster ved Fortellerhuset Passer fra 3 år. Inviterte barnehager.

Tid og sted: kl. 11.00 og 13.00 på Kulturhuset 37

Torsdag 5. september, Tema: Inkludering i arbeidslivet

Hvordan kan vi sammen inkludere flere i jobb? Et dialogmøte mellom næringsliv og arbeidsformidlere. I møtet ønsker vi belyse: 

 • Muligheter og utfordringer i inkludering av denne målgruppen i arbeidslivet. 
 • Presentasjon av arbeidsgiveres forventinger.
 • Erfaringer fra en arbeidsformidlers perspektiv,   hvordan tenker vi på kvalifisering og formidling?

Servering. Gratis.

Tid og sted: kl. 09.00 - 11.00, Kulturhuset 37

Torsdag 5. september, Film: Trekkfugler

Å fylle år den 29. februar er ikke alltid like kult, synes Cathy (10). Spesielt ikke når hun får et egg (!) i presang av den rare faren sin. En dag venninnen Margaux er på besøk, klekkes egget og den første andungen ser er henne. Fra da av tror andungen at det er hun som er moren. Margaux sitter i rullestol og skal snart på sykehus. Foreldrene sier hun ikke kan beholde andungen. Derfor rømmer jentene og legger ut på en spennende reise for å finne et nytt hjem til andungen. Filmen handler om det å være normal og om hvilke fordommer man får slengt mot seg når man har begrensninger, både i form av alder, modenhet og ikke minst åpenbare handikap. Kritikerrost festivalfavoritt som blant annet ble kåret til Årets Europeiske Barnefilm 2015. 

Popcorn!

Gratis. Begrenset antall plasser.

Tid og sted: kl.12.00, Horten bibliotek, Hortensrommet

Fredag 6. september, Tema: Eldre og inkludering 

Litteraturformidleren Maria Szacinski tar oss gjennom litteratur med tema eldre og inkludering. Foredragsholderen er pensjonert lærer med norsk og litteratur som hovedfag. Hun bor i Tønsberg og har utgitt to bøker. Bøkene hun vil presentere er: 

• Sissel Gran: «Inni er vi alltid unge»

• Tor Aage Bringsværd: «Mens jeg har dere her»

• Niels Christian Geelmeuyden: «50 fordeler ved å passere 50»

Gratis.

Tid og sted: kl. 12.00, Horten bibliotek, scenen

Billetter?

Du kan hente billetter på Horten bibliotek. Åpningstiden på Horten bibliotek: Mandag - torsdag: 08.00 - 19.00, fredag: 08.00 - 16.00 / lørdag: 10.00 - 15.00

 

Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284