Ideprisen 2022 - Aron Folmoes LED-lys vant konkurransen

«Idéprisen Horten 2022». Vinneren ble Aron Folmoe med ideen om LED-belysningssystem for kunstgressbaner.

Folmoe mottar et innrammet vinnerdiplom, ett HortenLove gavekort på kr. 5.000, en gratis rådgivningstime hos AGS IT-partner, årsmedlemskap i Horten Næringsforum og Kobben Inkubator.

Om vinnerbidraget

Vinneren av Idéprisen Horten 2022 tildeles Aron Folmoe for hans ide om å utvikle et fleksibelt led belysningssystem for kunstgressbaner. Vinneren beskriver i egne ord:

«Ideen min er rett og slett et belysningssystem i bruk på kunstgressbaner der det blir lagt et underliggende integrert system bestående av skjulte ledstriper / dioder i underlaget. Ledpærene vil via en app eller et styretablå ved banen kunne danne utallige forskjellige linjer og formasjoner av lyspunkter i banedekket som gjør oppmerking av ulike konfigurasjoner av banestørrelser og treningsmodeller ekstremt fleksible, meget godt synlige, dønn presise, oversiktlige og ikke minst utrolige raske å endre».  

I Norge finnes det anslagsvis 1700 kunstgressbaner. Antallet er ifølge Folmoe sterkt økende. 

Folmoe peker på at det i dag spilles fotball med fire forskjellige banestørrelser på senior-, barne- og ungdomsnivå.  Alt på en og samme bane. Dette fører til tidkrevende og dårlig synlig ommerking med kjegler. 

- I treningssituasjon må trenere og lagledere bruke tid på å merke om banen ved forskjellige øvelser. Tid man kunne brukt langt mer effektivt. Og dette er bare innen fotball!

Folmoes LED-system Han ser for seg presis og effektiv oppmerking for kamp og trening, ferdig innstilte firkanter og modeller for ulike øvelser og banestørrelser.

- Bruksområdet er enormt og jeg ser ingen begrensninger i lokal bruk av ekspertise eller produksjon. Se for dere Messi, Mbappe og Haaland på treningsfeltet med LED-Pitch - Laga i Horten!

Om konkurransen

Det var til sammen 10 ideer som kjempet om å vinne konkurransen om Hortens beste idé.

Konkurransen ble arrangert som et samarbeid mellom Gjengangeren, Horten kommune, Gründeruka i Vestfold&Telemark, START i Vestfold, Kobben inkubatoren, Horten Næringsforum og Kicon.

Juryen melder om hard konkurranse, og de har hatt en vanskelig jobb med å kåre en vinner. Med andre ord, det skorter ikke på gode hoder i Horten!

Vinnere, nominerte, næringssjef, ordfører og Gjengangeren - Klikk for stort bilde Alexander Svanberg

Foruten vinnerbidraget var det to finalister som hver får et HortenLove gavekort 1000 kroner:

 • Bjørn Jostein Singstad med ideen Laktathansken
 • Kine Marie Bækkevold med appen «Eat with me»

Om vinnerideen uttaler juryen følgende:

 • Ideen er tydelig og godt beskrevet
 • Ideen vurderes som innovativ med et betydelig vekstpotensial både i Norge og internasjonalt
 • Ideen vurderes som miljøvennlig
 • Ideen er «Made in Horten»
 • Ideen løser et viktig problem med manglende tydelighet og fleksibilitet ved oppmerking av ulike banestørrelser og treningsmodeller

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager kl. 08.00-15.00,
  onsdager kl. 08.00-14.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284