Horten kommune i Europa

Horten kommune har vært med på nok en spennende samling i Vital Cities. Gjennom Vital Cities får vi utvekslet ideer og erfaringer for hvordan vi kan bedre folkehelsen gjennom byutvikling som skaper økt aktivitet.Representanter fra Horten kommune deltar på møte med Vital Cities. - Klikk for stort bilde

Horten er sammen med Vestfold fylkeskommune med i det europeiske URBACT-prosjektet    Vital Cities, sammen med 8 andre byer i Europa. Gjennom prosjektsamarbeidet skal byene lære av hverandre. Prosjektet skal bidra til folkehelse gjennom byutvikling, og legger vekt på utvikling av gode byrom som inviterer til lek og aktivitet.

Som del av prosjektet skal alle byene peke ut et fysisk «målområde».  I Horten har vi fokus på hvordan vi kan videreutvikle Lystlunden park som vår felles hage. Gjennom vedtatte planer er det gjennomført og planlagt mange gode tiltak i parken, og målet er at Lystlunden skal bli et naturlig samlingspunkt der barn og voksne, unge og eldre møtes for å leke, gå tur, drive ballspill eller bare være.

14. – 16. november deltok Line Havstein, Dino Trto og Helge Etnestad på samling i Budapest, der alle prosjektområdene ble presentert «Pecha Kucha-style».

Vår presentasjon ble godt tatt imot. Horten kommune fikk spesielt positiv oppmerksomhet rundt hvordan vi jobber med strakstiltak, som det nye dekket på torget, nye benker og lekeapparater, og ikke minst de nye high-tech benkene som skal settes ut i parken til våren.

Fant du det du lette etter?