Hektisk natt for IT-seksjonen etter mulig sikkerhetsbrudd

Person som skriver på datamaskin - Klikk for stort bildeHorten kommune ble i går kveld varslet av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet om mistenkelig trafikk fra vårt nettverk i går kveld.

Ut fra hendelser i samfunnet rundt oss ble varslet tatt på alvor og arbeid igangsatt.

Innledende funn gjorde at syv brukere i kommunen ble sperret, mens ytterligere søk ble gjort i natt.

I formiddag fikk vi kontroll på situasjonen, det ble avklart at dette var såkalte «falske positiver», altså ingen reelle hendelser.

Brukerne er varslet og har fått sine tilganger og utstyr tilbake.

Er man etterpåklok kan man si at vi overreagerte, men på grunn av nylige cybersikkerhetshendelser andre steder turte vi ikke annet enn å ta dette alvorlig. Skal man finne noe positivt i dette, så er det at det ikke var noe galt, og at det ble en meget god øvelse for IT-seksjonen.