Folkehelseundersøkelsen 2021

DAme på sykkel - Klikk for stort bilde Er du over 18 år og bor i Horten? Da kan du være blant vel 5.000 tilfeldige utvalgte innbyggerne som blir invitert til å delta i Folkehelseundersøkelsen.

I høst gjennomføres "Folkehelseundersøkelsen - Helse og Trivsel i Vestfold og Telemark 2021" i fylket. Horten er selvsagt med.

I 2016 ble et utsnitt av befolkningen i Vestfold spurt. Med årets undersøkelse vil det derfor være mulig å sammenligne resultater over tid. Vi håper derfor så mange som mulig av de som får henvendelsen svarer på Folkehelseundersøkelsen. Det gir oss kunnskap for å bedre vår livskvalitet, trivsel og helse i lokalmijløet vårt.

Kort om Folkehelseundersøkelsen 2021

Når foregår undersøkelsen?

Digitalt spørreskjema blir sendt ut den 27. september. Undersøkelsen pågår i 2 til 3 uker.

Hvor gjennomføres undersøkelsen?

Undersøkelsen foregår på nett. Du svarer ved å fylle ut et digitalt spørreskjema.

Hvordan vet jeg at jeg er valgt ut til å delta?

Utvalgte personer mottar en invitasjon på SMS og e-post.

Hvorfor gjennomføres undersøkelsen?

Målet med undersøkelsen er å få en bedre viten om livskvalitet, helse og trivsel til innbyggerne i Vestfold og Telemark. Ny og økt kunnskap bidrar til å utvikle gode lokalsamfunn og flere relevante tjenester og tiltak for befolkningen.

Hva spør dere om?

Spørreskjemaet er inndelt i 8 overordnede temaer som omhandler nærmiljø, helse, sosial støtte, helserelatert atferd, skader og fysisk miljø, livskvalitet og demografiske opplysninger.

For flere av spørsmålene om livskvalitet finnes det ikke regionale eller lokale resultater fra tidligere!

Hvem kan jeg kontakte om jeg lurer på noe?

Horten

Fylket

Du kan også kontakte Fylkeskommunen direkte dersom det er noe du lurer på

Mari Katrine Nicholls Espetvedt

Prosjektleder

Tlf: 90848929

Ellen Just Hansen

Rådgiver

Tlf: 93669307

Nasjonalt

På Folkehelsehelseinstiuttets nettside finner du mer informasjon om de gjennomførte undersøkelser.

Se film om Folkehelseundersøkelsen

Ny unik kunnskap om din og min trivsel

Fylkeskommunene gjennomfører folkehelseundersøkelsen i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI). Resultatene skal understøtte kommunenes og fylkeskommunens arbeid. I tillegg vil de innsamlede svar inngå i forskning ved Universitet i Sørøst-Norge.

De første resultatene forventes tidligst 8 uker etter at spørreskjemaundersøkelsen er avsluttet.

Undersøkelsen tar omtrent 15 til 20 minutter å gjennomføre.

Folkehelseundersøkelsen gjennomføres jevnlig også i andre fylker, nylig i Møre og Romsdal samt Rogaland.