Europeisk Mobilitetsuke - i Horten!

Klikk for stort bilde

16. - 22. september markeres den Europeiske Mobilitetsuken. Og Horten er med - sammen med over 2000 andre byer i Europa for å markere en felles kampanje for miljøvennlig transport. Og fredag 20. september oppfordrer vi alle til å ta en bilfri dag!

Europeisk mobilitetsuke har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker transportbehovet ditt. Uken markeres i mange land og byer, og vi i Horten er med! Poenget er å velge den beste reisemiksen - ta bussen, gå eller sykle når du kan, kjør når du må!

Bilfri fredag

Alle skoleelevene våre oppfordres til å gå eller sykle til skolen hele uken. Og vi synes det er helt på sin plass at også vi voksne tar ansvar. Vi utfordrer derfor våre ansatte og innbyggere i Horten til å la bilen stå på fredag 20.september. Finn en alternativ måte å komme deg til jobb på og kjenn på at det kanskje finnes noen andre muligheter.

Buss for en tier

Vestfold Kollektivtrafikk VKT skrur ned prisene for å få flere til å reise med buss. Hele uken kan du reise med buss  for en tier. En tier! Betal i mobilappen.

Velg rett reisemiks - bruk mulighetene

I 2019 er hovedbudskapet at du kan kombinere ulike transportformer for å få en effektiv og miljøvennlig reise. Med slagordet «Velg rett reisemiks» oppfordres alle til å kombinere alternativene for reisen fra A-Å.

At bilen er praktisk, er vi alle enige om. Men for mange har bilbruken blitt en vane, og det finnes mange alternativer. Ofte kan det være enklere og raskere å kombinere transportmidlene, og velge miljøvennlig transport der man kan. Kanskje kan du sykle til jobb én dag, og buss en annen dag? Kanskje kan du sette igjen bilen i barnehagen, og utnytte siste transportetappe til trening? På korte reiser er gåing et godt alternativ. Og pendler du langt, kan du i Horten ta gratis ferje til Moss, og tog derfra!