Byfest 16. mai: Barnehagetog og Tour of Norway

Mann på sykkel - Klikk for stort bilde

16. mai blir det skikkelig byfest i Horten med vårt tradisjonelle barnehagetog, Tour of Norway for kids – og til slutt innspurten i første etappen av Tour of Norway i Storgata. Bli med og skap god stemning i byen vår når vi heier fram barnehagebarna i Horten - og verdens beste syklister.

Vi gleder oss til å være vertskap for sykkelrittet Tour of Norway onsdag 16. mai og invitere derfor til byfest i Horten. Først med vårt tradisjonelle barnehagetog, så Tour of Norway for kids – og til slutt innspurten i første etappen av Tour of Norway i Storgata.

BARNEHAGETOGET

På grunn av sykkelrittet vil barnehagetoget i år få en ny rute. Toget stiller opp i Rustadgata, går opp Fergegata til Storgata. Derfra vender barna inn Skippergata før de til slutt ender opp i Lystlunden ca klokken 13.45. Begivenheten avsluttes med 17. mai-sanger og tale fra Ordfører Are Karlsen.

I 2017 var det 30 år siden tradisjonen med barnehagetoget startet i Horten. Alle barnehagene i Horten deltar med flagg og faner. Byens skolekorps og Marinemusikken er faste innslag - akkurat som et ordentlig 17. mai-tog! 

Foreldre som ønsker å hente barna sine etter barnehagetoget gjør dette i Lystlunden.

TOUR OF NORWAY FOR KIDS

Før proffsyklistene inntar Horten er de yngste av oss invitert til å delta på et helt eget sykkelritt - Tour of Norway for kids. Dette er et gratisarrangement i flere klasser for alle barn opp til 13 år. Har du trehjulsykkel, sparkesykkel, støttehjul eller ikke - det spiller ingen rolle så lenge du har hjelm. Og det beste av alt: Alle får premie!

Tour of Norway for kids begynner på Torvet i Horten 15.30. Det blir påmelding ved oppmøte fra 14.30. Sjekk ut nettsidene til Tour of Norway for kids for forhåndspåmelding og annen informasjon.

TOUR OF NORWAY

Førsteetappen i Tour of Norway 2018 går fra Svelvik til Horten. Målgangen er i ved Alfred Berg i Storgata og vi gleder oss til å ta i mot verdens beste syklister når de sykler over målstreken. Du kan være med å heie på syklistene langs hele ruten. Sjekk ut ruten de skal sykle!

PROGRAM FOR DAGEN

 Tid                     Hva skjer
12.00

Tips og gratis vårsjekk av sykkel på torget (Knut, Gutta på sporten, G-sport, Bikeshop og Sykkelsalongen)

13.00 - 14.30

Barnehagetoget (Fergegata – Storgata – Skippergata – Lystlunden)
14.30 - 15.30 Påmelding til Tour of kids på Torget ved oppmøte. Det er også mulig med forhåndspåmelding www.tourkids.no
14.45 - 15.15

Konsert på torvet med Marinemusikkens messingensemble.

15.30 - 16.15 Tour of Norway for kids
16.15 - 16.30 Premieutdeling, Tour of Norway for Kids
Fra 16.30 Direktesending av Tour of Norway på storskjerm
ca 17.45 Syklistene passerer torget første gang
ca 18.05  Målgang i Storgata (ved Alfred Berg)

 

Byens kjøpesentre har åpent til 20.00 onsdag 16. mai.

Bli med langs løypa

Tour of Norway dekkes direkte på TV2, og vi oppfordrer alle som har mulighet til å heie fram toppsyklistene langs løypa. Pynt gjerne hus og gjerder med flagg og plakater. Sett farge på byen. La oss vise fram Horten fra sin aller beste side!

Under følger kart og passeringstider, avhengig av syklistenes tempo, vær og føre:

Tid (ca) Sted
17.15 Åsgårdstrand (Kjærkrysset, bakkespurt)
17.24 Skoppum
17.37 Falkensten
17.44  Første målpassering i Storgata (ved Alfred Berg)
18.05 Målgang

 

Kartutsnitt hele Horten kommune Kartutsnitt Åsgårdstrand Kartutsnitt Adal-Skoppum Kartutsnitt Vikveien-Horten sentrum
Kartutsnitt Horten sentrum

Trykk på bildene for å forstørre.

BILFRITT SENTRUM OG PARKERING

Tour of Norway skal sykle en lang etappe gjennom Horten. Dette betyr naturlignok at veiene må være bilfrie. Det blir utvide parkeringsmuligheter utenfor bykjernen, den gamle jernbanetomten ved Rustadbrygga og tomten ved Norsk Stål vil vi tilby gratis parkering. Ta hensyn og følg skilting!

Se også sperreplanen til Tour of Norway. Sperringer vil bli opphevet så snart kortesjen har passert med siste kjøretøy som er en politibil merket med «SYKKELRITT SLUTT». Uniformert politi og sivile vakter i gul vest vil sørge for vakthold i alle gater og kryss i hele løypa. Trafikken vil bli sluppet frem der det er mulig mellom oppgitte tidspunkt.

Veien gjennom Åsgårdstrand vil bli stengt fra Kjær krysset for en periode. Bykjernen vil være stengt i ca 30 minutter mellom 17.30 og 18. Bykjernen i Horten vil være stengt fra 15. mai kl.18.00 til og med 17. mai.

Kart 16 - Klikk for stort bilde Følg skilting og ha tålmodighet dersom trafikken blir treg. Ta hensyn til myke trafikanter og alle barna som vil være i byen denne dagen!

Kollektivtrafikk

Både byfesten og 17. mai vil bety endringer i kollektivtrafikken. Bussene stopper ikke i Enggata, Torggata eller Ollebakken. Bruk holdeplassene Rasmussensgate, Horten rutebilstasjon eller Tårnegården disse dagene.

Fra 15. mai klokken 18.00 og hele 17. mai betjenes ikke Enggata. Da er det også omkjøring om Salmakergata.

Vi har lagt ut en detaljert oversikt her. Sjekk også VKTs trafikkmeldinger for oppdatert info.

Endringer i bussruter, kart - Klikk for stort bilde

Klikk på kartet for å forstørre.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284