Åpning av Bakkeåsen omsorgsboliger

I oktober åpnet omsorgsboligene på Bakkeåsen i Åsgårdstrand. Ordfører Are Karlsen og kommunedirektør Ragnar Sundklakk besøkte denne uken boligene og fikk omvisning av det spennende og bærekraftige byggeprosjektet som er bygget i massivtre.

Byggeprosjektet har vært et bærekraftig innkjøp gjennom å bruke klimavennlige materialer og sikre en fossilfri byggeplass. Horten kommune fikk klimasatsmidler fra Miljødirektoratet. Samtidig har omsorgsboligene vært et pilotprosjekt for Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), med tanke på deres nye kriterier for bærekraft. Målet har vært å erstatte klimabelastende materialer som betong eller stål og samtidig øke vår egen kompetanse på klimavennlige materialer.

- Jeg er stolt over at vi har fått et veldig godt og klimavennlig bygg. Det var moro å se nærmere på bygget og alle de fine løsningene. Jeg er trygg på at dette kommer til å bli veldig gode boliger for de som har eller skal flytte inn her. Jeg vil gratulere de med nye hjem, sier ordfører Are Karlsen.

Omsorgsboligene er for unge personer med psykisk utviklingshemming. Det er totalt åtte omsorgsboliger.  Hver leilighet er på 56 kvadratmeter og har utvendig terrasse eller balkong. Fellesområdene inkluderer møterom, tv-stue og en felles takterrasse mot øst. I tillegg inneholder det vel 1.050 kvadratmeter store bygget HC-toaletter, felleskjøkken, medisinrom, felles garderobe for de ansatte, teknisk rom og sprinkelsentral.

Kommunen har fått klimasatsmidler på 1,2 millioner kroner fra Miljødirektoratet. Husbanken har gitt et tilskudd på nesten 1,5 mill. per leilighet for Bakkeåsen omsorgsboliger. Klimagassregnskapet viste en klimagassreduksjon på 33,5%, sammenlignet med et referansebygg.