8.april Miljøarbeidere på nye oppdrag

Klikk for stort bildeMiljøarbeiderne våre har de siste dagene hatt observasjonsoppdrag ved parker, idrettsanlegg, skolegårder og barnehager. Mens de faste møteplassene for barn og ungdom er stengt har det vært viktig for oss å oppsøke dem der de er- og samtidig oppfordre alle til å følge helsemyndighetenes anbefaling om å holde avstand.

Horten kommune valgte å åpne idrettsanlegg utendørs for trening, i tråd med anbefalingene fra helsedirektoratet, med forutsetning om å unngå fysisk kontakt og at alle følger smittevernreglene. Etter åpningen av idrettsanleggene valgte kulturhuset 37 å mobilisere noen av sine miljøarbeidere til oppsøkende oppdrag på steder der vi vet barn og unge oppholder seg. Miljøarbeiderne kommer til å være på oppdrag gjennom hele påsken.

- Vi ønsket å formidle smittevernregler på en hyggelig måte og samtidig gi barn og unge en anledning til en prat med oss – med to meters avstand så klart, sier leder av Kulturhuset 37, Raymond Johnsen.

Rådene fra helsemyndighetene som vi oppfordrer til å følge:

1. Vær maks fem personer (gjerne færre!) sammen av gangen og sørg for at det er mulig å unngå fysisk kontakt. Det skal ikke være mer enn fem personer i samme gruppe på idrettsanleggene.
  2. Hold to meter avstand: Alle skal ha minst to meters avstand til hverandre.
  3. Folk må unngå bruk av felles utstyr som alle må ta på. Sparke fotballen, men ikke heade f.eks.

Folk i Horten er flinke til å følge anbefalingene fra helsemyndighetene.

- Vi ønsket også å se hvordan avstandsbestemmelser og anbefalingene om å kun være maks fem personer sammen ble praktisert. Det viser seg at folk er veldig flinke til å ta hensyn til og følge reglene. Det er også fint å se at foreldre og andre voksenpersoner er til stede og sørger for at anbefalingene blir fulgt, forteller Raymond.