28. mars. Viktig info om arrangementer og ønske om dispensasjon

Helsedirektoratet har nedlagt forbud mot å gjennomføre arrangementer. Formålet er å hindre smittespredning av korona i størst mulig grad. Vi får allikevel mange henvendelser om dispensasjoner, blant annet fra aktører som ønsker å arrangere drive-in arrangementer og andre ting. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Det er gledelig at mange prøver å lage sikre arrangementer som er til glede for andre. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Kommuneoverlegen har derfor sendt en henvendelse til Fylkesmannen om dette. På torsdag fikk vi tilbakemeldingen om at de har sendt problemstillingen til Helsedirektoratet, og vi venter på svar derfra.

Vi vet at flere er opptatt av dette og har etterlyst svar. Horten kommune vil forholde seg til den beslutningen som Helsedirektoratet fatter.