27.05: Om tiltaksnivå fram til sommerferien for Hortensbarnehagen og Hortenskolen

Kommunevåpen - Klikk for stort bildeRegjeringen har gått til andre trinn i gjenåpningsplanen fra torsdag 27. mai. Det betyr blant annet muligheten for grønt tiltaksnivå på den såkalte trafikklysmodellen i skoler og barnehager.

Frem til nå har regjeringen bestemt at alle skoler og barnehager i Norge minst skal være på gult tiltaksnivå i trafikklysmodellen for smittevern.

Hva sier forskriften?

Fra 27. mai kan lokale smittevernmyndigheter vurdere om skoler og barnehager i områder med lite smitte kan gå til grønt nivå i trafikklysmodellen.

Situasjonen i Horten

Dessverre gir ikke smittesituasjonen i og rundt Horten kommune grunn til å endre tiltaksnivået fra gult til grønt nivå nå, eller i løpet av de kommende ukene. Kommuneoverlegen har derfor vurdert at skoler og barnehager i Horten kommune må planlegge for gult nivå frem til sommerferien.

Høsten 2021

Vi planlegger for grønt tiltaksnivå til barnehage- og skolestart, med mindre den lokale smittesituasjonen tilsier noe annet. Vi ønsker dere alle en trygg og fin sommer – og en god siste innspurt på et spesielt år i skolen og barnehagen.