16. april. Betaling for SFO og barnehage starter opp igjen

Regjeringen har bestemt at betaling for SFO og barnehagetilbud skal starte opp igjen fra 14. april. Dette gjelder for de som mottar tilbud om plass.

NB! Denne artikkelen kan inneholde utdatert informasjon.
Se gjeldende tiltak og anbefalinger for oppdatert info.

Regjeringen har bestemt at betaling for SFO og barnehage starter opp igjen fra 14. april for familiene som mottar tilbudet.

Når barnehagene og SFO gradvis åpner igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Barn som allerede er i barnehagen eller SFO, skal betale fra 14. april.

Det vil være en del foreldre som har fall i inntekt som følge av for eksempel permitteringer. Disse kan søke om inntektsmoderasjon i foreldrebetalingen i barnehage og SFO på ordinær måte.

Spesielt for SFO i Hortenskolen

Fra 13.mars til påske var det betalingsfri i SFO for alle barn. Disse dagene vil trekkes fra på fakturaene for mars og april. SFO betales etterskuddsvis.

Fra 14.-26.april må barn som benytter seg av SFO betale for plassen. Man faktureres for den plasstypen man ordinært har i SFO. Dersom det ikke serveres mat i denne perioden, vil matpenger trekkes fra på fakturaen.

27.april åpnes SFO for alle barn. Alle som har plass i SFO, betaler som normalt i henhold til plasstype.

SFO-plassen kan endres eller sies opp på i vår søknadsportal.

Foresatte kan søke om moderasjon dersom de er permitterte. Det gis betalingsmoderasjon til husholdninger med lav inntekt etter søknad.

Ordinære vedtekter gjelder. Oppsigelsestiden i SFO er 1 måned og gjelder fra den 1. i påfølgende måned. Foresatte som holder barnet hjemme, må betale for plassen dersom den ikke sies opp.

Informasjon om moderasjonsordninger, vedtektene for SFO og annen nyttig informasjon finner du på Horten kommunes nettsider.