1.april. Vi åpner våre utendørs idrettsanlegg – men hold avstand

Fotball på gresset - Klikk for stort bildeHorten kommune har valgt å åpne idrettsanlegg utendørs for trening med forutsetning om å unngå fysisk kontakt og at alle følger smittevernreglene. Vi ber alle respektere de generelle rådene fra myndighetene om å unngå nærkontakt og holde avstand til hverandre. Vær fysisk aktiv – og hold avstand til hverandre.

Vi åpner våre utendørs idrettsanlegg i tråd med anbefalinger fra Helsedirektoratet 1.april. Åpning av idrettsanleggene utendørs gir folk mulighet til å være fysisk aktive og komme seg ut i frisk luft.

Treningen må foregå i grupper på maks fem personer og at det er mulig å unngå fysisk kontakt. Åpning av anleggene gjelder inntil videre. Dersom ikke råd og anbefalinger blir fulgt vil anleggene kunne bli stengt. Faste treningstider for idretten gjelder ikke.

Det er en viktig forutsetning at alle respekterer de generelle anbefalingene fra myndighetene om å holde avstand for å hindre smittespredning. Foreldre og andre voksenpersoner bør være til stede og sørge for at anbefalingene blir fulgt. Helsedirektoratet har anbefalt følgende om å holde avstand:

1. Hold 2 meter avstand: Når vi er sammen med andre, skal vi ha minst to meters avstand til hverandre.
  2. Færrest mulig i grupper (maks fem personer!): Det skal ikke være mer enn fem personer i samme gruppe på idrettsanleggene.
  3. Unngå bruk av felles utstyr som alle må ta på.
  4. Følg generelle hygieneråd!