Kurs i GarageBand - Musikkteknologi

GarageBand er en app alle har på iPaden eller iPhonen sin, men det er ikke bare et leketøy. Mange artister bruker GarageBand i starten av låtskrivingen, og noe av dette havner kanskje i ferdige låter, trommebeaten i Rihannas «Umbrella» er et eksempel på det.

Med GarageBand på iPad eller iPhone kan man spille inn og arrangere ferdige låter i alle sjangere.  Programmet er lett å lære, men har også avanserte funksjoner, som live remiksing. GarageBand er også et godt verktøy for å lage backingtrack til egen øving eller for å gjøre lydopptak.

Deltakerne vil på kurset lære å: Sette opp utstyret, lage arrangementer, gjøre lydopptak, mikse og live remikse, med andre ord alt man trenger for å kunne lage ferdige låter og spille dem live. Det å beherske GarageBand vil være et godt grunnlag for å gå videre til mer avanserte programmer.

Deltakerne vil gjennom kurset lage en ferdig produksjon som kan fremføres på avslutningskonsert og publiseres på nett etter endt kurs.

 

Om læreren:

ThomasSHv - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

Thomas Dahl Andersen har mange års utdannelse i musikkteknologi fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole, hvor han har studert både teorien bak og praktisk produksjon og utøving. Han har også IT-bakgrunn, og programmerer effekter og instrumenter. Thomas har god kompetanse innen produksjon og live-utøving av elektronisk musikk, og har god kjennskap til både teorien bak og praktisk bruk av GarageBand.

 

Praktisk om kurset

Varighet

10 uker, 2 timer per uke. Oppstart 2. februar kl 17.30

Sted: Horten kulturskole – Nedre vei 20 på Karljohansvern

Pris: 1 500.-

Krav til alder og forkunnskaper

Over 9 år. Må ha grunnleggende kunnskaper i bruk av iPad, iPhone eller MacBook

Elevene må selv ha med følgende utstyr på kurset:

 • iPad eller iPhone eller MacBook
 • GarageBand ferdig installert
 • Hodetelefoner

Det er begrenset antall plasser på kurset. Førstemann til mølla!

Fant du det du lette etter?

Kontakt

 • Horten Kulturskole
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Storgata 37
  3182 HORTEN
 • Telefon
  33 08 57 31
  33 08 57 39
 • e-post
  kulturskolen@horten.kommune.no