Ofte stilte spørsmål

Spørsmålstegn - Klikk for stort bilde

Her vil du finne svar på spørsmålene dine. Lurer du på mer? Bruk gjerne "fant du det du lette etter"-funksjonen nederst på denne siden.

Ofte stilte spørsmål om koronavaksine

Skal jeg ta vaksinen når jeg har hatt covid-19? 

Ja, men du skal ha en dose med vaksine og den settes når det har gått 3 måneder etter at du ble friskemeldt fra fastlegen din. Ta kontakt med vaksinetelefonen(330 85 000,9-11) på hverdager og informer om dette!

Hvordan foregår selve vaksineringen? 

Vaksinen settes i overarmen. For å få full beskyttelse, må det gis to doser av vaksinen med minst 21 dagers mellomrom. Før vaksinasjon vil du bli spurt om du er frisk, og om du har hatt reaksjoner på andre vaksiner du har fått tidligere. Husk å informere dersom du har allergi, bruker medisiner eller har andre helseproblemer. Det er vanlig å utsette vaksinasjon ved akutt sykdom og ved feber over 38 grader. Etter vaksinasjon vil du bli bedt om å vente på vaksinasjonsstedet i minst 20 minutter. Du kan ha med deg en ledsager hvis det er ønskelig. 

Hvordan blir vi kontaktet for å få vaksinen? 

Horten kommune ønsker at du stiller deg i vaksinekø på vår nettside. Når det blir din tur så vil du få en SMS med informasjon om hvordan du kan bestille time til vaksinering. Vi benytter FHIs prioriteringskiterier
Alle innbyggere skal få tilbud om gratis vaksine mot korona,  

Hva skjer hvis jeg ikke registrerer meg i vaksinekø, men vil ha vaksine?  

Innbyggere som registrerer seg i vaksinekø på vår nettside, blir kontaktet før de som ikke gjør det. Alle innbyggere med adresse i kommunen vil få tilbud om vaksine.  

Kan jeg utsette timen jeg har fått?  

Det kan du kun gjøre hvis du har en medisinsk årsak. 

 

Er det fødselsår eller reell alder som gjelder?  

Vi følger fødselsår etter FHI sine kriterier. 
 

Jeg er i karantene på angitt vaksinasjonsdagen jeg er tildelt, hva gjør jeg ? 

Du ringer vår vaksinasjonstelefon 33 08 50 00 som er åpen mandag til fredag kl. 9-11. 

Kan jeg si nei til en type vaksine? 

Nei, man må ta den vaksinetypen som man blir tilbudt.   
 

 

Jeg har ikke smarttelefon eller pc, hvordan får jeg registrert meg i vaksinekøen? 

En av dine nærmeste kan benytte sin bank-id og registrere deg inn i køen. 
Hvis ikke du har noen som kan hjelpe deg kan du ringe på vår vaksinasjonstelefon på mandag - fredag fra kl. 9-11, tlf.:  33 08 50 00. 

 

Hvordan vet kommunen at jeg er i risikogruppen?  

Fastleger i Horten har meldt inn alle sine pasienter som er i FHI sine risikogrupper. Horten Kommune vil melde pasienter som har bosted i andre kommuner videre til vedkommende sin kommune. 

Er koronavaksinen trygg?

Selv om legemiddelmyndighetene i Europa og Norge legger til rette for rask utvikling og godkjenning av koronavaksiner, skal de strenge kravene til kvalitet, effekt og sikkerhet fortsatt oppfylles. En vaksine blir bare godkjent dersom nytten vurderes som langt større enn risikoen.

Alle vaksiner har imidlertid bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger.

Selv om man tester de nye vaksinene grundig, vil man aldri kunne sikre seg helt mot sjeldne bivirkninger. Noen bivirkninger oppdages først når vaksinen tas i bruk, og gis til mange flere og mer varierte grupper enn i studiene.

Les mer om utviklingen av koronavaksiner

 

Skal barna mine vaksineres?

Unge ned til 16 år får tilbud om vaksine. Barn blir mindre syke av Covid-19 enn enn resten av befolkningen. Nasjonale helsemyndigheter vurderer om barn fra 12-15 år skal ha vaksinen. 

Hvis jeg blir vaksinert, kan jeg reise hvor jeg vil?
Jeg ønsker mer informasjon om koronavaksine

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284