12-15 åringer tilbys koronavaksine - registrer barnet ditt

Vaksine mot covid-19 - Klikk for stort bildeRegjeringen har besluttet at 12-15 åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose.

Koronavaksinen som tilbys er godkjent for barn fra 12 år og oppover. Vaksinasjon skal derfor tilbys til årskull 2006 – 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år.

Når får 12-15 åringer vaksine i Horten?

Vi kommer til å vaksinere 12-15 åringer i  uke 36 og 37. Hvis barnet ditt skal vaksineres er det viktig at du registrerer barnet i vaksinekø nå på Horten kommune sine hjemmesider. Har barnet ditt gjennomgått covid-19 infeksjon skal det ikke vaksineres i denne omgang.

Vi ber foreldre med barn i aldersgruppen om å registrere seg i vaksinekøen (klikk på lenken under). Dersom barnet fyller tolv år på et senere tidspunkt, kan du fortsatt registrere nå. Barnet blir da innkalt etter fylte 12 år.

Koronavaksinasjon forutsetter samtykke fra den eller de som har foreldreansvaret. Husk derfor å fylle ut samtykkeskjema (lenken under) og ta det med ferdig undertegnet når barnet skal vaksineres.

Kun en dose i første omgang

FHI skriver: Vaksinasjonen skal bestå av én dose i første omgang. Ungdom i alderen 12-15 år har generelt svært god effekt av vaksinasjon.

–Én dose gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, og beskyttelsen vil sannsynligvis være bedre hos ungdom i denne alderen enn for eldre aldersgrupper, sier Stoltenberg.

Les hele pressemeldingen på FHIs nettsider

Foreldre bestemmer, men snakk med barnet

Regjeringen skriver: Det er foreldrene som tar den endelige avgjørelsen om vaksinering av barna sine. Unge i alderen 12-15 år er ikke helserettslig myndige, men de skal høres i beslutninger om egen helse. Koronavaksinasjon forutsetter samtykke fra den eller de som har foreldreansvaret.

– FHI vil lage tilrettelagt informasjon til 12-15-åringene slik de har rett til etter FNs barnekonvensjon, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les hele pressemedlingen fra Regjeringen