Nyheter om skoler og barnehager

Klikk for stort bildeHold deg oppdatert om nyheter for oppvektsområdet. 

NYHETER OM BARNEHAGER, SKOLER OG OPPVEKST

Kommunevåpen

 På regjeringens pressekonferanse søndag 3. januar ble det besluttet at alle landets ungdomsskoler og videregående skoler bør gå over til rødt nivå i de neste to ukene. Dette for å lette på det økende smittepresset som har vært i julen.

Alle de ansatte i Bjørnestien  barnehage som ble satt i karantene på lørdag,  har testet negativt på covid-19. 

Fredag kveld fikk en ansatt i Bjørnestien barnehage påvist covid-19. Nærkontakter er kartlagt av smittesporingsteamet i Tønsberg kommune der den smittede bor. 14 ansatte, to studenter og 30 barn ved småbarnsavdelingene, er satt i karantene.  

busskilt

 Horten kommune har vært i dialog med Vestfold og Telemark Fylkeskommune (VTFK) for å opprettholde en trygg og sikker skoleskyss for barn og unge. 

Kommunelegen har i dag fattet vedtak om smittevern på skoleskyssen i Horten kommune. 

 Nasjonale helsemyndigheter anbefaler at alle barn(0-12 år) skal vurderes av helsepersonell før man avtaler testing av korona. Dersom du mener at barnet ditt bør testes for korona må du ta kontakt med fastlegen først.  

 

7. trinn ved Lysheim skole har vært på Fagerli leirskole sammen med en skole fra Øygarden kommune. To av elevene fra Øygarden ble sendt hjem og satt i karantene som nærkontakter. De hadde før avreise til leirskolen, vært i nærkontakt med personer som i etterkant har fått påvist koronasmitte. De to elevene har ikke hatt symptomer på sykdom, men har blitt testet. Ingen av dem har fått påvist Covid-19 smitte. 

Kommuneoverlege Niels Kirkhus har vurdert leirskole og skoleturer generelt. Her finner du en oversikt over Horten kommunes retningslinjer. Retningslinjene vil kunne endres ved behov.  

Det er mange som lurer på hvilke regler som gjelder for sykefravær og hvor raskt et barn kan komme tilbake på skolen eller i barnehagen etter en luftveisinfeksjon. Vi følger retningslinjene fra nasjonale helsemyndigheter og vi ber om at alle viser solidaritet og følger anbefalingene. 

Det er mange som lurer på hvilke regler som gjelder for sykefravær og hvor raskt et barn kan komme tilbake i barnehagen etter en luftveisinfeksjon. Vi følger retningslinjene fra nasjonale helsemyndigheter og vi ber om at alle viser solidaritet og følger anbefalingene. 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284