Oppfriskningsdose til de eldste og med alvorlig svekket immunforsvar


Vaksine mot covid-19 - Klikk for stort bildeDet åpnes nå for at de som er 80 år eller eldre kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. 

Ettersom tilbud om vaksine til personer 80 år og eldre ikke er en generell anbefaling, er det ikke behov for at kommunen aktivt kaller inn til vaksinasjon.

Horten kommune har ikke lenger timebestilling for koronavaksine. For de over 80 år som ønsker oppfriskningsdose er det oppmøte ved test- og vaksinesenteret (Skippergata 6) tirsdager fra kl. 16-17.

Svekket immunforsvar

Personer med alvorlig svekket immunforsvar anbefales grunnvaksinasjon med 3 doser koronavaksine, samt én oppfriskningsdose 3 måneder etter dose 3.

Pasienter med alvorlig svekket immunforsvar grunnet sykdom eller bruk av immundempende medikamenter har ofte dårligere respons på vaksiner sammenliknet med friske personer. I tillegg har disse pasientgruppene høyere risiko for å bli alvorlig syke dersom de blir smittet med koronaviruset.

Vurdering av om det er behov for ytterligere doser bør gjøres i samråd med behandlende lege, i de fleste tilfeller vil det være sykehusspesialist som vurderer dette.

I så fall møter man opp til samme tid (16.00-17.00 tirsdager) på test- og vaksinesenteret.

Les hele pressemeldingen fra FHI

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284