11. november: Smitteutbrudd knyttet til sentralkjøkken 

Vi har i kveld avdekket et mindre smitteutbrudd ved sentralkjøkkenet i Horten kommune. En ny ansatt har fått påvist covid-19.  Det betyr at 3 personer ved sentralkjøkkenet har fått påvist smitte og da blir det definert som et utbrudd.  

På bakgrunn av de to smittetilfellene tilknyttet sentralkjøkken som ble avdekket tidligere, har nærkontakter blitt satt i karantene og testet. Testresultatene viser at enda en ansatt har fått påvist covid-19. Mens de andre har testet negativt.  

For sikkerhets skyld har vi besluttet at vaskeriansatte som arbeider i samme bygg, men som har vært adskilt fra kjøkkenpersonale, blir testet og holder seg hjemme inntil testsvar foreligger.  

Sentralkjøkkenet vil fortsatt klare å levere mat som planlagt.   

Vi jobber videre med kartlegging og vil melde utbruddet til Folkehelseinstituttet i løpet av torsdag.  

OPPDATERT 12. NOVEMBER 11.00: Nærkontakt til en av de ansatte ved kjøkkenet, som ikke selv jobber i kommunen,  har også fått påvist covid-19 i dag.  Utbruddet øker dermed i omfang  uten at dette har noen konsekvens for kjøkkenet.  

Saken blir oppdatert når vi har ny informasjon. 

To tilfeller 11. november 

En annen person i Horten kommune har også fått påvist covid-19 i kveld. Nærkontakter er avdekket og satt i karantene. Det andre smittetilfellet er sannsynligvis smittet utenfor kommunen. Totalt har vi  to nye smittetilfeller 11. november. 

 

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284