Helserelaterte nyheter fra Horten kommune

mann med munnbind - Klikk for stort bildeVi følger med på anbefalingene til helsemyndighetene og er forberedt på å håndtere smittede med koronaviruset. 

Flere nyheter 

Rådene er basert på anbefalinger fra FHI og Helsedirektoratet, og gjelder fra mandag 08.02

Tidligere måtte du ha henvisning fra fastlege for å kunne testes for koronavirus. Fastlegene har kapasitet og kan selvsagt fortsatt henvise deg til oss, men for å gjøre prosessen enklere kan du nå bestille time på nett dersom du mistenker smitte.

Indre Havn sykehjem i Horten

Basert på regjeringen anbefalinger om å unngå gjester i hjemmet i 14 dager, ber vi om at besøk på sykehjemmene nå begrenses. Det er også en fordel for smittevernet å ha færre besøk frem til vaksineringen av sykehjemsbeboerne er gjennomført.

Vi er glad for å kunne dele at alle de som ble satt i karantene på grunn av smitte ved Indrehavn sykehjem  har testet negativt på covid-19.  Personene skal  uansett være i karantene i 10 dager.  

Den ansatte ved Indrehavn sykehjem som vi har hatt mistanke om at var smittet med covid-19, har testet positivt.  Ingen ytterligere smittetilfeller i dag.  

Vi har i kveld avdekket et mindre smitteutbrudd ved sentralkjøkkenet i Horten kommune. En ny ansatt har fått påvist covid-19.  Det betyr at 3 personer ved sentralkjøkkenet har fått påvist smitte og da blir det definert som et utbrudd.  

Vi tilrettelegger for trygge besøk ved Braarudåsen rehabiliteringssenter og ber om at du kommer i besøkstidene. Vårt mål er å beskytte de mest sårbare av oss mot smitte og sikre et trygt rehabiliteringsmiljø for våre pasienter. Retningslinjene gjelder fra 8. februar 2021.

Sykehjemmene har åpnet for besøk med restriksjoner. 

Vi gleder oss over at pårørende og beboere ved våre sykehjem nå kan snakke sammen og holde kontakt via videosamtale. 

 Vårt tjenestetilbud til våre brukere og pasienter vil kunne endre seg i den kommende tiden. Vi må disponere våre tilgjengelige ressurser i helsetjenesten best mulig som følge av korona. Vi er i tett dialog med tildelingskontoret og fastlegene for å sørge for nødvendig behandling og bistand for alle som trenger det.  

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284