Gjeldende tiltak for å hindre smittespredning av korona

Klikk for stort bildeHer finner du oversikt over gjeldende kommunale tiltak i Horten for å hindre smittespredning av korona. For oppdaterte nasjonale retningslinjer kan du se på www.fhi.no eller www.regjeringen.no. 

Hva holder åpent under korona-krisen?
Område Åpent eller stengt Mer informasjon
Barnehager Åpent med åpningstid 08.00-16.00 * Det er laget en smittevernveileder for barnehagene og det gis opplæring slik at barnehageeiere og ansatte får tydelige og konkrete råd om hvordan de skal forholde seg på en smittevernfaglig trygg måte.
Bibliotek Åpent * * Man, ons og fre kl. 10-16. / tir. og fre kl. 10-18 Lørdagsåpent kl. 10-15 fra 23. mai. Biblioteket følger gjeldene retningslinjer fra myndighetene.
Bobilparkering Åpent * Åpnet med føringer fra 20.05. Det forventes at virksomhetene har gode internrutiner for smitteverntiltak som inkuderer hyppig renhold av alle kontaktpunkter og flater ved alle fellesarealer. For øvrig må gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet følges.
Campingplasser Åpent * Åpnet med føringer fra 20.05. Det forventes at virksomhetene har gode internrutiner for smitteverntiltak som inkuderer hyppig renhold av alle kontaktpunkter og flater ved alle fellesarealer. For øvrig må gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet følges.
Gjestehavn Åpent * Åpnet med føringer fra 20.05. Det forventes at virksomhetene har gode internrutiner for smitteverntiltak som inkuderer hyppig renhold av alle kontaktpunkter og flater ved alle fellesarealer. For øvrig må gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet følges.
Helsestasjon på Rådhuset Åpent Normal drift med følgende begrensninger: barnet må være friskt, om det er sykt, ingen søsken kan være med, gravide kan ikke ha med partner og kun en forelder kan være med.
Helsestasjon for ungdom Åpent Tirsdager 16.00-18.00. Følg restriksjonene på helsestasjonen.
Helsetjenester Åpent * Tannleger, fysioterapeuter, psykologer og andre med en-til-en-kontakt kan møte pasienter dersom bransjestandard for smittevern er på plass og blir fulgt
Hytta Hytteforbudet er opphevet. * Rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser gjelder inntil videre.
Idrettsanlegg Åpent* * Bare utendørs. Tilgang på toaletter, men ikke garderober/dusj. Idrettslagene er selv ansvarlige for at Helsedirektoratets anbefalinger blir fulgt.
Kulturhuset 37 og Bakkenteigen kulturhus Stengt* * Forbudet mot kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan ivareta kravet om 2 meters avstand, vil gjelde frem til 15. juni 2020.
Kulturskolen Stengt* * Undervisning foregår digitalt
Offentlige toaletter Åpent fra pinse, 29. mai Økt renhold av toalettene
Parken, lekepasser og næranlegg Åpent* * Følg de generelle råde om smittevern. Hold avstand
Servicetorget på Rådhuset Åpent som vanlig 08.00-15.00 hver hverdag.
Skole og SFO Åpent * 1.-4. trinn har åpent med smitteverntiltak. Vi følger vanlig skoledag. Fra mandag 11. mai åpner skolen for alle klassetrinnene med blant annet uteskole og andre smittevernbegrensende tiltak. Hver skole gir mer detaljer.
Svømmehallen Stengt
Sykehjem, besøk Åpent for begrenset besøk Det er mulighet for besøk ute etter avtale mellom kl. 11-13 og 17-18. Maks 20 minutter og 2 personer, ikke barn. Det er også mulighet for videosamtale.
Vigsel Åpent Vi tillater vielser med brudeparet og to forlovere.

 

Hold avstand og følg hygieneråd

Det er fortsatt svært viktig at alle følger anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter med å holde avstand og ha god hygiene. Det er ingen grunn til å være mindre opptatt av dette selv om skoler og barnehager har åpent. 

Sjekk helsenorge for mer informasjon. 

Sjekk også rådene for koronahverdagen

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284