Begrens smitte - last ned smittestopp

Smittestopp-app - Klikk for stort bildePå sikt vil vaksiner kunne hjelpe oss ut av pandemien. Frem til da trenger vi fortsatt andre tiltak. Last ned den nye Smittestopp-appen, og gi beskjed til andre hvis du blir smittet. Bli med å bringe hverdagen tilbake

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

Les mer om Smittestopp på helsenorge.no

What is Smittestopp, and what does the app do? Information in other languages.

Smittestopp er tilgjengelig for Android og Apple:

Last ned fra GooglePlay - Klikk for stort bilde

Last ned fra app store - Klikk for stort bilde 

 

Hvordan fungerer Smittestopp?

Appen må være både installert og aktivert på telefonen din.

Hvis du har testet positivt, oppgir du selv dette i appen. Dette er frivillig, og det er ingen som kan se at det er du som har oppgitt smitte.

Slik gir du andre som bruker Smittestopp beskjed om at du er smittet:

 1. På appens hjemskjerm trykker du på «Har du testet positivt?». Du vil deretter bli spurt om å logge inn via ID-porten. Dette må du gjøre for å bekrefte at du har testet positivt. De som kun har mistanke om at de er smittet kan ikke dele dette i appen.
 2. Har du hatt symptomer på koronavirus, fører du inn når de startet. Slik kan appen beregne hvem som trenger å få beskjed om smitterisiko.
 3. Til slutt blir du spurt om du vil dele det som kalles «ID-nøkler». Disse har telefonen din sendt ut de siste 14 dagene til andre telefoner. Svarer du ja, vil relevante personer få beskjed i appen. Du forblir anonym hele tiden.

Testresultatet får du fra kommunen du bor i. Du kan også logge deg inn på Helsenorge og sjekke resultatene dine i Prøvesvar-tjenesten.

Se også denne informasjonsvideoen fra Folkehelseinstituttet:

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284