Siste nytt om Koronaviruset

Klikk for stort bilde Her legger vi ut nyheter og oppdateringer fra Horten kommune fortløpende. TRYKK PÅ OVERSKRIFTENE FOR MER DETALJER. 

Fotball på gresset

Horten kommune har valgt å åpne idrettsanlegg utendørs for trening med forutsetning om å unngå fysisk kontakt og at alle følger smittevernreglene. Vi ber alle respektere de generelle rådene fra myndighetene om å unngå nærkontakt og holde avstand til hverandre. Vær fysisk aktiv – og hold avstand til hverandre.

Det er mange som lurer på hva anbefalingene og vedtakene fra nasjonale myndigheter betyr i praksis. Vi har forsøkt å oppsummere det viktigste du bør vite.

Helsedirektoratet har nedlagt forbud mot å gjennomføre arrangementer. Formålet er å hindre smittespredning av korona i størst mulig grad. Vi får allikevel mange henvendelser om dispensasjoner, blant annet fra aktører som ønsker å arrangere drive-in arrangementer og andre ting. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Vi gleder oss over at pårørende og beboere ved våre sykehjem nå kan snakke sammen og holde kontakt via videosamtale. 

Vår lange tradisjon med godt samarbeid mellom næringslivet og Horten kommune er en stor styrke i disse dager. Korona-krisen viser oss hvor viktig det er å stå sammen – og samarbeide på tvers.

Nå er det tid for en felles dugnad for å ta vare på vårt lokale næringsliv. Hardest rammet er kanskje mange små aktører, innen handel, service, håndverk, kultur, servering, reise, arrangementer og lignende.

Her finner du viktig informasjon til deg med barn i skole og barnehage i Horten. MERK! Faktura sendt ut for mars med forfall 15. april  gjelder perioden 1. - 12. mars. Denne skal du altså betale. Hvis du ser på summen du skal betale er denne redusert! 

Horten kommune kommer til å be om et midlertidig lån i formannskapet neste mandag for å håndtere en kortsiktig økonomisk utfordring. Det ingen dramatikk i denne måten å løse likviditetsutfordringene våre på.  

Vi er veldig takknemlig for at så mange har meldt seg som beredskapspersonell for Horten kommune. Behovet for personell er ikke akutt, så nå jobber vi med å klargjøre alle. Vi håper på forståelse for at det kan ta litt tid før personer som har registrert seg vil bli innkalt til jobb.  

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284