Siste nytt om Koronaviruset

Klikk for stort bilde Her legger vi ut nyheter og oppdateringer fra Horten kommune fortløpende. 

Vi har vunnet en viktig omgang, men kampen mot Covid-19 fortsetter. Tiden som ligger foran oss vil kreve mye av oss alle. Vi skal omstille oss fra en kortvarig kraftanstrengelse til en langvarig utholdenhetsprøve. Kommuneoverlege Niels Kirkhus oppsummerer situasjonen per nå.

Helsestasjonen på Rådhuset har åpnet igjen med smitteverntiltak. Vi ønsker velkommen tilbake og ber om at restriksjonene blir fulgt. Vis hensyn med å holde avstand og følg generelle hygieneråd.

 

Horten kommune har bestemt at våre campingplasser, bobilparkeringen, gjestehavnene, utleie av gjesteplasser og tretopphyttene skal være stengt for å hindre smittespredning av korona. Campingplassene er steng til og meg 4. mai, men kan forlenges. De andre stengingene gjelder inntil videre. 

Regjeringen har besluttet å gjenåpne barnehagene fra 20. april og senest 27. april. Gjenåpningen skal skje gradvis og kontrollert, med nødvendige smitteverntiltak på plass. Vi gleder oss til å se alle barna i barnehagen igjen. 

Regjeringen har bestemt at betaling for SFO og barnehagetilbud skal starte opp igjen fra 14. april. Dette gjelder for de som mottar tilbud om plass. 

 Regjeringen har besluttet å gjenåpne barnehager fra 20. april og senest 27. april, og 1.- 4. trinn i skolen og SFO fra 27. april. Gjenåpningen skal skje gradvis og kontrollert, med nødvendige smitteverntiltak på plass.

Regjeringen har bestemt at de nasjonale tiltakene for å hindre smittespredning skal opprettholdes til og med 20. april. Det betyr at våre skoler og barnehager fortsatt er stengt. Fra 20. april lettes det på noen av tiltakene fra regjeringen. Her finner du informasjon om hva endringene betyr for Horten kommune.

Miljøarbeiderne våre har de siste dagene hatt observasjonsoppdrag ved parker, idrettsanlegg, skolegårder og barnehager. Mens de faste møteplassene for barn og ungdom er stengt har det vært viktig for oss å oppsøke dem der de er- og samtidig oppfordre alle til å følge helsemyndigetenes anbefaling om å holde avstand.

Vi er tilgjengelig for deg som trenger en å prate med.

Helsedirektoratet har nedlagt forbud mot å gjennomføre arrangementer for å hindre smittespredning av korona. Horten kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjoner fra et forbud som er fattet av overordnede myndigheter.

Kontakt

 • Horten Kommune
  Postboks 10,
  3191 HORTEN
 • Besøk
  Teatergata 11
  3187 HORTEN
 • Telefon
  33 08 50 00
 • E-post
  postmottak@horten.kommune.no
 • Åpningstider
  Hverdager: 08-15.00
 • Organisasjonsnummer
  964 951 284